Sadece bu nasıl bir gidişat, nasıl bir sisten ki, halkının çoğunun çaresizlikler içinde kıvrandığı, evine ekmek götürememe endişesi taşıdığı zamanda Deniz Baykal neden Milletvekili, neden Milletvekili maaşı almaya devam ediyor, hem de hiç ihtiyacı olmadığı halde?

Adamı hasta iken yarı felçli olduğu halde konuşamazken yürümezken ve bunlar biline biline neden Milletvekili yapıldı,  neden Milletvekili olmaya Milletvekili maaşı almaya devam ediyor?

Bu bir haksızlık haksız kazanç elde etmek değil midir, hiçbir çalışmaya meclis oturumlarına oylamalara katılmadığı katılamadığı halde?

Yasalar önünde hakkı bile olsa, bu duruş ahlaki insani bir duruş mudur, helal bir kazanç mıdır, karşılığı verilmeden alınan maaş?

Ve böyle sorular sormaya hakkı yok mudur insanların, sorulan soruya kim cevap verecek tir tir, verilmesi gerekmiyor mu?

Deniz Baykal’ın kendisi ile kimliği ile kişiliği hatta yaşlı oluşu ile ilgili bir soru değil bu...  

Adam hasta adam yarı felçli adam konuşamıyor yürüyemiyor Meclise gidemiyor, oylamalara katılmıyor, peki neden bu ısrar?

Mesela neden demez kendisi  “Arkadaşlar Milletvekili olarak hiçbir görevimi yapamıyorum, gelip çalışmalara oylamalara katılamıyorum, bana ödenen bu maaş hakkım değil” diye istifa etmeyi neden düşünmez?

Hani halkı düşünmek vardı, hani hakkı olmayan şeylere talip olunmayacaktı Cumhuriyet Halk partisinin öğretisinde...

Hep diyorum partiler,ve onların yöneticileri “Söz konusu kendi çıkarları olunca kendi menfaatleri kendilerini kollamak olunca” bütün değerleri hakkı hukuku halkı unutuyorlar,o parti bu parti demiyorum, hepsi birbirinin aynı kendi çıkarları söz olunca...

Sesimiz sorumuz uzaklara gitmez, yani Ankara diyorum, yani Cumhuriyet halk partisi diyorum, sesimizi sorumuzu oralardan duyan olmaz, duysalar bile ciddiye alan olmaz...

O zaman bizde çevrim içi yaparak Alanya ilçe Başkanına yöneltelim bu soruyu, duyarsa “Kardeş diyelim, sahi kardeş sahi Sayın Başkan, Deniz Baykal neden Milletvekili Milletvekili maaşı almaya devam ediyor, hiçbir şey yapmazken oturumlara katılmazken oylamalara katılmazken?

Bu davranış ne kadar ahlaki ne kadar insani ne kadar hakça, insanımızın halkımızın birçoğu bunca sıkıntı içinde kıvranırken?

Bir soralım dedik, yanlış eksi düşünüyorsak bizi aydınlatırsanız mutlu olur, bilmediğimiz bir şey varmışsa özür dileme erdemini gösteririz...

Hani dünyaya birbirimizi anlamaya dinlemeye, birbirimizin hakkını gözetmeye geldiğimiz söylenir ya...