Ne ceket kaldı.

 Ne metelik ,cebinde ceketin

 Kurtaracağız diye geldiler.

 İçine sıçtılar MEMLEKETİN

                                   Neyzen Tevfik.

    İçine yaptınız memleketin.Kamu arazileri özelleşrirme adı altında birer birer yandaşlara peşkeş çekildi.Peşkeş çekilen bu arazilerin üzerinde kısa sürede yapılan  dev gibi  apartmanların yanı sıra devasa alış veriş merkezleri "AVM" de yükselmeye başladı Böylece rant uğruna yeşilin korunduğu bu arazileri betona boğduk .Şehirde yaşayan insanımıza nefes alacak yer ,çocuklarımıza oyun alanı kalmadı.

    Ülkenin dört bir yanında  ormanlık alanlar acımasızca kesilip yok edildi  ;Kömür,gümüş ,altın arama bahanesiyle devasa ocaklar açıldı

2021 Yılı yazında çıkan, günlerce süren  orman yangınlarında binlerce dönüm ormanlık alan yandı .Ormanlık alanlar yanarken iktidar malesf seyirci kaldı.Çünkü deposu 100 kilo eksik su alıyor diye Türk Hava Kurumu(THK) uçakları ihaleye sokulmadı ,uçaklar hangarlarda çürümeye terk edildi.

Zeytinlik alanları maden sahası ilan edilerek ,yüzlerce yıldır var olan zeytin ağaçları kesildi .

Sahiller,yarım yüzyıllık sözleşmelerle kiralama adı altında özel kişilere devrediliyor.

    Üniversitelerimiz,medreselere döndü .Atanan rekörler bir bakın "İslam-i olarak Cumhurbaşkanına itaat etmek farz-ı ayındır ,karşı gelmek ise harpten kaçmak manasına haramdır" Diyen bir rektör ile "Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor "  Diyen bir rektör yardımcısının yönettıği bir üniversitenin Dünya üniversiteler sırlamasında yer alma şansı var mı? Bu medrese mantığı ile üniversite yöneten rektörlerle nereye kadar?

    Gençlerimizin gelecekleri karartıldı İyi eğitimli doktorumuz ,mühendisimiz fırsatını yakalayıp yurt dışına gitmenin hazırlığını yapıyorlar.İzmir Tabibler Odası Başkanı "Kaliteli hekim kıtlığı yaşayacağız Türk Tabibler Birliğine üç ay içersinde 250 den fazla tabib yurt dışına gitmek için başvuruda bulundu "  Bu yıl 2000 nin üzerinde doktorun daha yurt dışına gideceği tahmin ediliyor .Siz hala  "Hastaneleri hastabakıcılarla idare ederiz" diyorsanız Sorun yok.

Yabancı Dil Eğitim Kursları tıklım gençlerimiz yabancı dil öğrenip bir yolunu bulup bu ülkeden gitmek istiyorlar.

    3y (Yolsuzluk ,Yoksulluk ,Yasaklar) ile mücadele edeceğiz diye geldiniz .Aksine sık sık değiştirilen ihale yasaları ile yolsuzluklar arttı .Enflasyon karşısında gelir seviyesi iyice düşen halk açlıkla boğuşur oldu .Türkiye ,ifade ve basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 154.sırada.

    20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar ,ülkenin sorularını çözmekten öte artık kendisi sorun hale geldi.