Sevilen sanatçı Zeynep Dizdar'ın da sahne alacağı gece için Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürü Mehmet Arslan, Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Özen, yönetim üyeleri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltıda konuşan Er,  "Okul aile birliği yönetim kurulu okulumuz adına bir etkinlik düzenleyecek. Biz de imkanı olan herkesin bu etkinliklere katılıp destek vermesini istirham ediyoruz. Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık ağırlıklı bir Anadolu lisesi . Şu an yurt dışında Avrupa Birliği’nin (AB)  Erasmus Programı  kapsamında 14 öğrencimiz İtalya’da staj görüyor. Bu programla öğrenciler yurt dışına gidiyor. Öğrencilerimiz   elde etikleri tecrübeleri ülkemizle kıyaslama imkanı buluyor. Almış oldukları eğitim sayesinde bir avantaj elde etmiş oluyor. Bu da bizlere, öğretmenlere, örgencilere farklı bir vizyon katmış oluyor. Okulumuz sadece eğitim ile değil, birtakım sosyal faaliyetlerle de ön plana çıkmakta.  Tabiki bu güçlü bir ekip işi. Ben bu nedenle okul yönetimine, okul aile birliğine, öğrencilere ve okul başkanıma saygılar sunuyorum" diye konuştu
“GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”
Özen de "Okulumuz her yıl 100-110 kişiyi sağlık alanında staja gönderen bir okul. Okulumuz sağlık alanında bir lokomotif olabilir. Aslında bir sağlık gecesi düzenlemek istiyorduk. Bunu da 1 ay  ya da 1 buçuk ayda yapmayı istemiştik. 14 Şubat’ı seçmemizin nedeni Alanya’da çok büyük salonlar bulmak zor. Araştırmalarımızın doğrultusunda bulduğumuz salonların maliyeti çok yüksek çıktı. Biz de bu nedenle Doğanay Otel’de geceyi düzenlemeye karar verdik. Bu işin altından kalkarsak geleneksel bir gün haline getireceğiz. Bir sağlık kuruluşuna gittiğinizde stajyer konusunda sorun yaşanıldığını görüyorsunuz. En önemlisi turizm sektöründe çalışacak sağlık elemanı bulamıyorlar. Er ile gelecekte bir proje hazırlayabiliriz. Sağlık sektörüne hizmet edecek, en az iki dil bilip sağlık terimlerini bilecek, otel polikliniklerinde staj yapabilecek ve daha sonrada iş imkanı sağlanacak bir proje istiyoruz. 14 Şubat’taki ‘Bir Nefes Sağlık Gecesi’ bizim için bir başlangıç olacak. Bu hem okuldaki ihtiyaç sahibi olan öğrencilere her ay burs şeklinde dönüştürebileceğimiz bir burs kaynağı hem de okulumuzun ufak tefek ihtiyaçlarını halledebileceğimiz bir gelir kaynağı olacak" dedi.(Erkan Uysal)