Fox Tv'nin yeni dizisi Uzak Şehrin Masalı bu akşam yayın hayatına merhaba diyor. Oyuncu kadrosu ve hikayesiyle dikkat çeken Uzak Şehrin Masalı dizisinde Sonay Karaarslan karakterini Begüm Birgören canlandırıyor. Uzak Şehrin Masalı Sonay Karaarslan kimdir? Uzak Şehrin Masalı'nın Sonay'ı Begüm Birgören kim, kaç yaşında, aslen nereli? gibi soruların yanıtları tüm dizi takipçileri tarafından merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

UZAK ŞEHRİN MASALI SONAY KARAARSLAN KİMDİR?

Umay'ın ablası Sonay'ın genç kızlığı, dizilerle, aşk romanlarıyla geçti. Hayal dünyasında yaşardı hep. Anasıyla babasını kaybettikten sonra Umay'ı bırakıp, kamyon şoförü Serhat ile Urfa'da evlendi. Ama Serhat bir nakliye işi için Suriye'ye gidip geri dönmeyince kucağındaki oğlu Murat'la Kars'a dönmek zorunda kaldı. Obsesif bir hâlde kocasının ölmediğini, bir gün geri döneceğini söyledi herkese. Umay, Affan'ı terk edip ona sığınınca kardeşine sımsıkı sarıldı. Yıllarca birikmiş olan küskünlük o eşiğin önünde siliniverdi. Ama Kürşat her şeyi değiştirecekti. O da âşık oldu bu tekinsiz adama.
Begüm Birgören, 20 Eylül 1982 tarihinde Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Eğitimini Bahçeşehir Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde tamamladıktan sonra, Kadir Has Üniversitesi'nde Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır.
İlk olarak 2005 yılında Seher Vakti dizisiyle kamera karşısına çıkan Begüm Birgören, daha sonra Kırık Kanatlar, Kara Yılan, Ömre Bedel, Ağır Roman: Yeni Dünya, Kaçak, Bir Deniz Hikayesi ve Umuda Kelepçe Vurulmaz gibi yapımlarda yer almıştır.