Resim Öğretmeni Miray Mert ve Azize Ateş’in ortaklığında kurulan ve Şekerhane Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi Garanti Bankası yanında bulunan Dream Art Atölye, ülke çapında tanınan ve kendinden vernikli olma özelliği ile kursiyerlere büyük kolaylık sağlayan Ebru Ener’in Türkiye bayiliklerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Ahşap, polyester, resim malzemeleri ve güzel sanatlara ilişkin her türlü malzemenin bulunabildiği Dream Art, çocuklar için ve yetişkinler için de haftada bir gün pandemi kuralları kapsamında kurslar düzenliyor. Daha çok mobilya dönüşümü ile ilgilenen başarılı ekip, duvar boyası dönüşümlerinde de dikkat çekiyor. 
‘HAYALİM HER ZAMAN İÇ MİMAR OLMAKTI’
Ortaokul öğreniminden sonra hayalinin her zaman İç Mimar olmak olduğunu belirten atölye ortaklarından Resim Öğretmeni Miray Mert, “İstanbul Marmara Üniversitesi mezunuyum. Her zaman İç Mimar olma hayalini kurdum. Bu nedenle lisede üç yıl resim okudum ve ardından Resim Öğretmenliği bölümünü bitirdim. İstanbulluyuz. 2011 yılında eşimin işi nedeniyle önce Side’ye yerleştik ve burada 4 yıl yaşadıktan sonra Alanya’ya geldik. Her zaman böyle bir şey yapmak istiyorduk. Ardından Azize ile yollarımız kesişti ve adım attık” dedi. 
Aynı zamanda ortağı ile yakın dost olduklarını belirten Azize Ateş de “Diyarbakır doğumluyum. 8 yıl önce Alanya’ya yerleştik. Her zaman kendi işimi yapmanın hayalini kuruyordum. 4 yıl önce Miray ile tanıştık. İyi ki de yollarımız kesişmiş. Kendisinin teknik anlamda bir alt yapısı var. Ben de hobi olarak ilgileniyordum. Çocuklarım da büyüyünce bu birlikteliğimizi ortaklıkla zenginleştirdik ve kendi işimizi açtık” şeklinde konuştu. 


‘GÜZEL İNSANLAR BİRİKTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’
Kuruluşlarının pandemiye denk geldiğini belirten Ateş, “Buranın tadilatına 11 Mart 2019’da başladık, 13 Mart’ta da pandemi patlak verdi. Zor bir döneme denk geldik. Ama biz paradan önce güzel insanlar biriktirmeyi amaçladık. Çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Çünkü atölyemizde çok güzel işler çıkartıyoruz. Bu güzel işlerin sayısı da her geçen gün artacak” diye konuştu. 
‘BAŞ HARFLERİMİZİ İÇERİYOR’
Dream Art isminin aynı zamanda isimlerinin baş harflerini içerdiğini belirten ortaklar, “Dükkanımızı tuttuktan sonra isim aşamasına geçtik. Birçok seçenek arasında eleme yaparak Dream Art ismini bulduk. Anlamı aslında Hayal, Rüya Sanatı. Onun dışında bir özelliği de, Dream’in ‘M’ si Miray’ın, Art’ın ‘A’sı ise Azize’nin baş harfini temsil ediyor. Logomuz da ikimizin isminin baş harfinden oluşuyor” ifadelerini kullandı.
‘EBRU ENER’İN TÜRKİYE BAYİLERİNDEN BİRİSİYİZ’
Tadilat aşamasında oluşan açığı İstanbul’da Ebru Ener’in kursuna katılarak geçirdiği belirten Mert şunları söyledi: “Ebru Ener’in hızlandırılmış 4 günlük bir kursuna katıldım. Bu boya markasının bayiliğini almaya da orada karar verdim aslında. Çünkü bizim gibi birçok firma var ve haliyle aramızda tatlı bir rekabet bulunuyor. Bir farkımızın olmasını istedik. Biz Ebru Ener’in Türkiye bayilerinden bir tanesiyiz. Boyamız sayesinde de herkes dönüşümlerini vernik yapmadan direkt halledebiliyor. Biz daha çok mobilya dönüşümleri, ev dönüşümleri, duvar dönüşümleri yapıyoruz. Evet hediyelik eşya ve küçük objeler de boyuyoruz ama sanatsal yanımız da ağırlıkta. Pandemiyle birlikte kadınlarımız vakitlerinin büyük çoğunluğunu evlerinde geçirmeye başladılar. Evin dekorasyonundan, mutfak rengine, mobilyalarının rengine kadar her noktaya daha fazla dikkat etmeye başladılar. Biz de bu aşamada kolaylık sağlıyoruz. Vernikli boyamız var, gelin alın, dörder saat arayla üç kat boyayın ve sabah başladığınız dönüşümünüzü akşama bitirin. Boyalarımız su bazlıdır. Sağlığa hiçbir zararı yoktur. Aklınıza gelebilecek her yüzey bu boya ile boyanabiliyor.”

‘BEYLERİYLE BİRLİKTE GELİYORLAR’
Her türlü teknik konuda kursiyerlerine destek verdiklerini belirten Ateş, “Ücretsiz danışmanlık da veriyoruz. Hanımlar eşleriyle birlikte gelip bizden boyalarını alarak evlerindeki dönüşümlerini birlikte tamamlıyorlar. Beylerle birlikte çifter rulo alıp gidiyorlar. Haftada bir gün çocuklar için kurslarımız var. Normalde cumartesi günleri 10 yaş üzeri kursiyerlerimiz geliyordu. Ancak pandemiden dolayı bu günü değiştirdik ve onların çıkış izninin olduğu saat arasında yeni bir planlama yaptık. Perşembe günleri 13.00- 16.00 arası kursumuz var. Aylardır sürekli gelen kızlarımız var. Çok da yetenekliler Pazartesi günleri 12.00-17.00 arası haftada bir gün kursumuz var. Aylık ücretimiz 250 TL. Ancak bu kurslarımıza günlük katılım da mevcut. Onun ücreti de 70 TL” diye konuştu. 
‘GÜZEL SANATLARA YÖNELİK HER ÜRÜN MEVCUT’
Boyalarının yurt dışı satış sertifikasının da çıktığını belirten ortaklar açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bizim boyalarımızla ilgili artık yurt dışı satışı sertifikamız çıktı. Ebru hoca birkaç gün önce sertifikasını aldı. Boyalarla ilgili öyle bir satış söz konusu. Ama online satışlarımız henüz başlamadı. Gelecek dönem mutlaka online satışlarımıza da başlayacağız. Güzel sanatlara yönelik her türlü ürünümüz mevcut. Sulu boyalar, yağlı bayalar ve tuvallere bizim aracılığımızla ulaşabilirsiniz. Bu da bizi diğer işletmelerden ayıran bir özellik. Çünkü bu ürünleri arayan çok insan var ve bunları çoğunlukla internet üzerinden alıyorlar. Her türlü güzel sanatlara yönelik malzememiz de bulunuyor”- Gülşah Anak