Antalyaspor-Alanyaspor kupa maçını seyrettim. Rakibini Süper Lig’de 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Alanyaspor kupa maçında adeta sahada yoktu. 
Kupa yarı finalinde Teknik Direktör Çağdaş Atan benim görüşüme göre sahaya yanlış ilk on bir sürdü. Antalyaspor karşısında hiçbir varlık bile gösteremeyen Alanyaspor’da ilk 45 dakikada Tayfur Bingöl, Ceyhun Gülselam vasat futbol oynadılar. Kalemize 18’inci dakikada Antalyaspor ani kontratakla ceza yayı üstünde topu önünde bulan Podolski sert vuruşunda defans oyuncularının seyrettiği top Alanyaspor fileleriyle buluştu.
Zaman zaman sert ve gergin geçen karşılaşmayı hakem Mustafa Öğretmenoğlu her iki tarafa da taviz vermeyerek cesurca sarı kartlarını göstererek ‘Burada benim sözüm geçer’ dercesine oyunculara gözdağı verdi.
Antalyaspor teknik heyeti tribünden maça etki yapmaya çalışınca Antalya Emniyeti Çevik Kuvvet polisleriyle Antalyaspor'un oturduğu tribünde yerini alarak güvenlik önlemlerini üst seviye çıkarttılar. İlk 45 dakika 1-0 üstünlüğü ile sona ermesinin ardından Antalyaspor ikinci yarıya sahaya daha diri çıkan taraf oldu. 
Alanyaspor çabaladı ama maalesef Antalyaspor kalesinde bir türlü ciddi bir atak ve gol yollarında başarı göstermedi. Ben birlikte gittiğimiz gazeteci arkadaşlarımızla ikinci yarı Alanyaspor’un beraberliği yakalayacağını ümit ettik, ancak olmadı. 
Karşılaşma 1-0 biter zannettik ama 82’nci dakikada Antalyaspor'dan Hakan Özmert ikinci golü atarak takımını rahatlatmış oldu. Antalyaspor bu galibiyetle kupada final biletini alarak Beşiktaş’ın rakibi oldu. 
Alanyaspor teknik heyeti ise ikinci yarıda varlık gösteremeyen Hasan Hüseyin Acar’ı Salih Uçan'ın yerine alması ve de Siopis ve Caulker'i ilk 11’de neden sahaya sürmedi. 
Alanyaspor, bu futbolu Süper Lig’de Pazar günü karşılaşacağı Konyaspor’a karşı oynarsa yine mağlup olur. Şimdiden önlem almalı. 
Sakatlıkları devam eden Efecan ve Babacar bir an önce sahada yerini alması gerekir. 
Alanyaspor, Konyaspor’a karşı 3 puan alırsa Trabzonspor’un mağlup olması durumunda ligde 4’üncü sıraya yerleşecek. 
İnşallah Konya deplasmanında puanla dönersek Trabzonun puan kaybetmesi durumunda Lig sıralamasında 4'ncü sıraya yerleşiriz.