Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali, Gastronomi temasıyla 20. yılına giriyor. 27-28-29 Mayıs tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak festival kapsamında Alanya’ya özgü lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 3 alanda Mutfak ve Mutfak Kültürü üzerine çalışmaların yapıldığı festivalde Alanya’ya özgü yiyecekler 3 gün boyunca satışa sunulacak.

ALANYALI ŞEFLER “EN İYİ” OLMAK İÇİN YARIŞACAK

60 stantta özlenen ev lezzetlerinin yanı sıra aşina olunan tatlara da erişebilecek misafirler, ev lezzetlerini otel mutfaklarına taşıyan Alanyalı şeflerin 28 Mayıs Cumartesi günü Alanya mutfağına tescilli “Gülüklü Çorba” yarışmasını da izleyebilecek. Saat 16.00’da Gülüklü Çorbayı en iyi yapan şef olmak için rekabet edecek şeflerin mücadelesini yemek yazarı ve TV programcısı Elif Korkmazel sunacak. Alanya hafızasının önemli temsilcisi isimlerin yanı sıra Türk Mutfağı adına çalışmaları ile tanınan Sahrap Soysal, ünlü şef Özlem Mekik de jüri üyeliği yaparak bu eşsiz lezzeti değerlendirecek. Ev mutfağından çıkarak profesyonel mutfaklara giren ve Alanya’nın tescilli ilk yemeği olan Gülüklü Çorbanı tanıtımları için hazırlanan videolar da yine bu alanda sergilenecek.

MİSAFİRLER GÜLÜKLÜ ÇORBAYI YAKINDAN TANIYACAK

27-28-29 Mayıs’ta Lifos alanında ise Alanya ve Türk Mutfağına ait lezzetler ‘Mutfak Mirası Atölyelerinde’ hazırlanarak mutfağa ilgi duyan kişilere canlı olarak aktarılacak. Alanyalı şeflerin ve ev hanımlarının yöresel Alanya lezzetleri ile hünerlerini sergileyeceği atölye çalışmaları Türk mutfağından örnekleri ünlü şef İsmail Ay eşliğinde gerçekleşecek. Gastronomi çalışmalarıyla adından söz ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Milliyet Favori Lezzetlerin yemek yazarları da zengin mutfak kültürümüzü vurgulayacak. Gülüklü Çorba Profesyonel Şefler Yarışmasını kazanan şefin katılacağı Gülüklü Çorba Atölyesi ile sofralar değişse de yeri değişmeyen çorbanın tarifi canlı canlı izleyicilere aktarılacak. 3 günlük lezzet şöleni, Alanya mutfağına ve mutfak kültürüne tarlada üreterek, mutfağında pişirerek, genç nesillere genç nesillere aktararak katkıda bulunan ve mutfağa gönül veren herkesi bir araya getirecek.