Alanya’da hizmet veren antikacı koleksiyonunun genişliğiyle müzeleri aratmıyor. 45 yaşındaki Ahmet Sarsık tarafından hizmete açılan antikacıdaki en özel ürünlerden biri ise tarihi gramofon. 26 Haziran tarihinden İstanbul'da Akciğer kanseri hastalığından 75 yaşında yaşamını kaybeden ‘Gramofon Baba’ Mehmet Öztekin'e ait gramofon, çok sayıda meraklıyı antikacıya çekiyor. Gramofona bakmaya gelenlerin büyük ilgisi ile karşılaştığını söyleyen Ahmet Sarsık, işyerinin tüm vatandaşlara açık olduğunu söyledi. 
ANTİKACIDA TARİH CANLANIYOR
Antika işyerinde Osmanlı Padişah dönemine ait madalyonlar, kılıçlar, tüfekler, altın akçelerin yer aldığı paralar, Osmanlı padişahlarının maketlerinin yanı sıra Rus ordusuna ait madalyonlar, kurşun asker, Almanların meşhur bebekleri, antika radyolar, pikaplar ve plaklar bulunuyor. İşyerinde 100-150 yıllık silahlardan, Osmanlı döneminden kalma gümüş ster bilekliği, köstekli saatlere kadar çok farklı antika sergileniyor. 
DÜNYA SAVAŞI'NDAN KALMA
Sarsık, özellikle Dünya Savaşı'nda Alman ve Fransız askerlerin kullandığı süngülerin çok dikkat çektiğini söyledi. Antika paraların da koleksiyonerlerin dikkatini çektiğini vurgulayan Sarsık, “300 yıllık gümüş paralardan oluşan seri, ender bulunan bir ürün. Ayrıca Osmanlı'dan kalma altın akçeler ve farklı ülkelerin paraları da bulunuyor” diye konuştu.
Alanya'nın bir turizm merkezi olduğunun altını çizen Sarsık, “Amacım sadece bir antikacı açmak değil, tarihin yaşandığı bir mekan oluşturmaktı. Bu hedefime ulaştım” dedi. – Mehmet AL