Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Antalya Dijital Hafıza Haritası "Rota Antalya" mobil uygulaması hayata geçti. Online olarak düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili bilgi veren ATSO Başkanı Davut Çetin, “Projemizin amaçları, kent kültürünü geliştirmek, Antalya’nın doğal, kültürel hazinelerini ve hikayelerini kendimize, halkımıza, çocuklarımıza ve ziyaretçilere daha iyi tanıtmaktır. Antalyalı olmak, Antalya’da yaşamak, Antalya’yı tanımaya yetmemektedir. Bu proje hem bize hem turistlere Antalya’yı anlatacaktır. Turizm açısından da Antalya’nın “deniz-kum-güneş” den daha fazlasını sunan bir destinasyon olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz. Dolayısıyla proje hem kent kültürüne hem kent turizmine katkı yapacak bir projedir” dedi.
DÖRT DİLDE ANLATILIYOR 
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2018 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programı çerçevesinde hazırlanan “Rota Antalya” mobil uygulamasının kullanıcılara kent merkezinde veya bölgede tema veya rota tercihi yaparak gezme ve keşfetme imkanı sunduğunu belirten Davut Çetin şu bilgileri verdi;
“Proje bütçesi 522 bin 532 TL olarak belirlendi ve bunun %75’i BAKA tarafından, %25’i odamız tarafından karşılandı. Android ve IOS işletim sistemlerinde çalışabilen Rota Antalya uygulaması, kullanıcılara kent merkezinde ve bölgede yer alan tarihi, kültürel, coğrafi değerler ve hikayeleri ile dört dilde yazılı ve sözlü olarak anlatmaktadır.
HER GEÇEN GÜN ARTACAK
Dinamik bir uygulama tasarladık. İlk olarak 250 nokta ile başladık. Bu sayı her geçen gün artacak. Ana ekranda ilk kısımda tarihi eserler, plajlar, inanç merkezleri, müzeler, antik kentler, mağaralar gibi birçok alt başlık yer alıyor. Mutlaka gezilmesi gereken yerler ayrı bir başlık altında verilmiş durumda İsteyenler Pisidya, Pamfilya, Alanya, Yat Limanı gibi rota tercihleri yapabiliyor ve o rotalardaki noktalara uğrayıp bölgeyi bütünüyle tanıma imkanına kavuşuyorlar. Uygulama kullanıcıya kendi rotasını oluşturma imkânı da sunuyor. Arzu edenler bulundukları nokta yakınındaki ya da belirledikleri alan içerisindeki tüm tarihi ve turistik mekanları da görebiliyorlar. Gittikleri yerler için yorum bırakabiliyorlar, uygulama içerisinde kendi notlarını alabiliyorlar.  
DİJİTAL TANITIMI ARTIRACAĞIZ
Bu projenin sloganını “Şehrin Hikayesi Rota’da, Rota Cebinde!” olarak belirledik. Rota Antalya’nın ceplere girmesi, dolayısıyla Antalya’nın tüm yönleriyle, ilgi çekici hikayeleriyle tanıtılması için görsel ve yazılı medyamızın desteği son derece önemlidir. Antalya 4.0 projesi kapsamında dijital turizm için Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte çalışmalar yaptık. Büyükşehir Belediyesi de akıllı kent altyapısıyla bu konuda çalışmalar başlatmıştır. Hep birlikte Antalya’da dijital destinasyon yönetiminde ve dijital tanıtımda daha ileri bir noktaya geleceğinize inanıyorum. Projemizin Antalyalılara, kentimize gelen misafirlere, kent turizmine ve ticaretine yararlı olmasını, kent kültürünün gelişmesine katkı yapmasını diliyorum. Bu dileklerle projemizin fikir sahipleri olan arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere ve BAKA’ya desteği için teşekkür ediyorum.”
İŞTE UYGULAMADAKİ ALANYA 
Alanya Kalesi
Damlataş Mağarası
Kızılkule
Dim Mağarası
Dim Çayı
Damlataş Plajı
Kleopatra Plajı
İncekum Plajı
Sapadere Kanyonu
Alara Kalesi ve Alara Han
Alanya Limanı
Alanya Müzesi
Alanya Atatürk Evi Müzesi
Aya Yorgi Kilisesi
Alanya Tersanesi
Andızlı Emir Bedrüddin Camii
Süleymaniye Camii  
Syedra Antik Kenti
İotape Antik Kenti
İçkale Kilisesi
Gemili Mescidi
Hıdırellez Kilisesi

İHA