Bin Aile Bir Aile Derneği Başkanı Süleyman Dora, ‘8. Karaköy Keykubad Kültür Şenlikleri’ne tüm vatandaşları davet etti. Karaköy’ün Alanya’nın fetih mührünü 800 yıldır üzerinde taşıyan ilçenin en eski köyü olduğunu ifade eden Dora, “Şenliğe gelen halka atalarımızın oynadığı oyunları, yemekleri gelecek nesillere aktarmak ve farklı bir atmosferde eğlenmek istiyoruz. Ağaca çıkma yarışması, kadınların kirmen çevirme yarışları, kızgın taş gibi oyunları yeni nesle aşılamak istiyoruz. Karaköy’ün sadece kültürü ile ilgileniyoruz. Şu anda elimizden tuttuğumuz çocukların daha yeni fikirlerle köyüne sahip çıkması için uğraşıyoruz. Bu nedenle 28 Ağustos’ta farklı bir gün yaşaması için halkımızı Sultanpınarı’nın altında şenliğimize bekliyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIN SEÇECEĞİ FİLM İZLENECEK

Şenliğe katılmak isteyenlerin bir gün önceden gidip çadır kurabileceğini açıklayan Dora, “27 Ağustos Cumartesi günü komşu köylerden gelecek vatandaşlar var. Çocuklara ‘Okul Yolunda’ isimli belgeseli izleteceğiz. Bunun yanında aynı gün çocukların seçeceği bir filmi izlettireceğiz. Asıl program cumartesi günü saat 13.30’da İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayacak. 15.30’da Konyalı Eda sahneye çıkarak konser verecek” diye konuştu.

ÇEYİZ PAKETLERİ HEDİYE EDİLECEK

Şenlikte çeşitli hediyeler vereceklerini söyleyen Dora, “Şenlikte çeyiz paketleri olacak. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın hediyeleri olacak. Aynı zamanda vatandaşlarımızın bize hediye ettiği ürünleri şenlikte düzenlenecek çekilişte dağıtacağız. Amacımız kaynaşmak, kültürümüze sahip çıkmak, kaynaşmak, eğlenmek. En önemlisi de geleceğimize yön vermek. Gelin koruma yarışında elektrikli testere hediye edeceğiz. Ağaca çıkma yarışında horoz armağan edeceğiz. En iyi yemek yapan 10 kadın içinden birisine çeyrek altın vereceğiz. Atalarımızın halıları ördükleri kirmenlerden en iyi çevirene bir çeyrek altın hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı. – Erkan Uysal