Alanya Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nün ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında geleneksel yıl sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışına Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eşi Yıldız Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya HEM Müdürü Şevki Mat ile davetliler katıldı. Halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin ardından konuşan Mat, bu yıl itibarıyla müdürlük olarak 35 bin 936 kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Mat, “Çalışmalarımız okuma yazma, yaz kursları ve destekleme, yetiştirme kurslarımız var. Bunlar hız kesmeden devam edecek” dedi. 


“ZANAATIN FAYDASINI VE GELİRİNİ GÖRECEKLER”
HEM’in açtığı kurslara yaklaşık 36 bin kişinin katılmasının güzel olduğunu söyleyen Yılmaz da, “Antalya’nın ilçeleri arasında en iyi yerde olduğumuzu düşünüyoruz. HEM’de hem sanat için sanat yapılıyor hem de zanaat için sanat yapıyoruz. Kursiyerlerimiz de bu zanaatın faydasını, gelirini görmeye başlayacaktır. İlçemizde son zamanlarda oldukça fazla yabancı göç alıyoruz. HEM olarak bu yabancılara da hizmet ediyoruz” diye konuştu. 
“İNSAN BEYNİNİ BOŞ BIRAKMAMALI”
Hayat boyu insanın beynini boş bırakmaması gerektiğini aktaran Yenialp ise, “Beynimiz boş bir tarla, arsa gibi. Eğer onu kendi haline bırakırsanız orada ayrık otları, dikenler bitiyor. Beynimizi işlersek o zaman bize meyvelerinden verir. Kitap okumamız, bilgilenmemiz, bilgimizi sürekli tatmin etmemiz lazım.  7 Haziran’da Çevre Festivalimiz olacak. Sizleri oraya davet ediyorum. Yaşasın bilim” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılışı gerçekleştirilen sergi ziyaretçiler tarafından gezildi. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak. – Erkan Uysal