Uzun yıllar İstanbul’da yaşayan ancak pandemi dolayısıyla Alanya’ya yerleşen ressam Doğanay Kocahan, duvarlara çizdiği resimlerle mekanlara konsept katıyor. Güzel sanatlar fakültesinden mezun olduktan sonra İstanbul’da çalışmaya başlayan Kocahan, sanatına pandemi nedeniyle yerleştiği Alanya’da devam ediyor. Otel, restoran, kafe gibi birçok mekanın iç duvarlarına o işyerinin konseptine uygun olarak çizdiği resimlerle mekanı daha cazip ve akılca kalıcı hale getiren Kocahan’ın çalışmaları büyük ilgi görüyor.

HER MEKANA GÖRE ÖZEL KONSEPT

Genelde otelde çalışmalar yaptığını belirten Kocahan, her mekana göre konsept geliştirdiğini ve olumlu tepkiler aldığını söyledi. Ünlü isimleri birebir aynı boyutlarda çizdiğini aktaran Kocahan, “Çizdiğim Türkan Şoray ve diğerleri herkesin hafızasına kazınmış karakterler. İnsanlar otele, restorana gittiğinde kendisini birebir Türkan Şoray ile fotoğraf çektirmiş gibi hissediyor. Abartılı perspektifler yerine birebir insanları yerleştiriyorum. Bu resimle insanların iletişimini kolaylaştırıyor.” dedi.

RESİM DERSİ ALMAK İSTİYORLAR

Kocahan, duvarların yanı sıra tuvale de resim yaptığını dile getirerek sergi açmayı düşündüğünü söyledi. Pandeminin resme yoğunlaşmasını sağladığını ve çok yetenekli gençlere de öncülük etmek istediğini kaydeden Kocahan, “Resim dersi almak isteyen çok kişi var. Ama hava şartlarının müsait olmamasından dolayı yaz ayını beklemek zorunda kalıyoruz. Yetenekli insanlar arkamızdan gelmeli” diye konuştu. 

YORUYOR AMA AYRI BİR HAZ VERİYOR

Duvarlara çizdiği toplam 3-4 bin metrekarelik bir resmimin olduğunu, tuvallerdeki resimleri de ekleyince çok büyük enerji harcamış olduğunu ifade eden Kocahan, “Türkan Şoray’ı çizmek için 4 gün planladım ancak 8 gün sürdü. Yoruyor ama bittikten sonra insanlarla paylaşmak ayrı bir haz veriyor” dedi.

FIRÇA RESMİN RUHUNU YANSITIYOR

Mekanlarda çizim yaparken genelde genç iş insanı patronların grafiti şeklinde çalışmalar istediğini ancak resmin ruhunu yansıttığı için fırçayı tercih ettiğini vurgulayan Kocahan, “Fırça ile yapılan işleri seviyorum. Grafitide ruhu yansıtma olmuyor. Güzel bir görsel elde ediyorsunuz ama detaylardaki o duyguları yansıtamıyorsunuz.” şeklinde konuştu. – Haber Merkezi