Alanya Belediyesi tarafından Alanya Kültür Merkezi’nde düzenlenen 3. Alanya Kitap Günleri söyleşiler ve kitap fuarıyla devam ediyor. Etkinliğin 4. günü akşamı yapımcı, yazar ve sunucu Bekir Develi hayranlarıyla buluştu.

“BAZEN AKIL ANLAR BAZEN KALP ANLAR”

Dünya coğrafyasındaki insan ayrıştırmalarından örnekler veren Develi, sohbetinde dinleyicilerine birliktelik mesajları verdi. “Bazen akıl anlar, bazen kalp anlar” diyen Bekir Develi, insanların giyim, kuşam, inanç ve ibadetlerine bakılarak ötekileştirilmelerinin doğru olmadığı, toplumu parçaladığını söyledi.

“ÇOCUĞA RABBİNİ ÖĞRETMEK AİLENİN GÖREVİDİR”

Z kuşağı diye yapılan demografik sınıflandırmanın gençleri toplumdan uzaklaştırdığını vurgulayan Develi, “Bu ayrıştırma çok tehlikeli bir ötekileştirmedir. Birbirimizin hakkına hukukuna saygılı olmak insan olmayı gerektirir. İslam’da yardımlaşma bir daire gibi merkezden dışa doğru yayılır. Yani aile en merkezdeki yerdir. Din kardeşlerimizden hepimiz sorumluyuz. Zekat, kurban, inanç ve ibadette en büyük rol ailenindir. Çocuğa Rabbini öğretmek ailenin görevidir. İbadetleri başkasına yaptırmak yerine kendimiz yapmalıyız” dedi.

YENİ KONUKLAR BİLGİN VE İZGÖREN OLACAK

Söyleşinin sonunda Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, Bekir Develi’ye teşekkür ederek Alanya’nın fethinin 800. yılı anısına hazırlanan tabloyu hediye etti. Kitap Günleri, Alanya Kültür Merkezi’nde 19 Aralık Pazar gününe kadar söyleşi ve kitap satışlarıyla devam edecek. 14 Aralık Salı saat 14.00’te oyuncu, yazar Hakan Bilgin “Fark’ıma Takılanlar”, saat 19.00’da ise yazar Ahmet Şerif İzgören vatandaşlarla birlikte olacak. Tüm halkımız davetlidir.