Finlandiya Ankara Büyükelçiliği ve Alanya Belediyesi’nin ortak düzenlediği ‘Batıdan Doğuya Asya - C.G. Mannerheim’ın Seyahat Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) serginin açılışına Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Finlandiya Alanya Fahri Konsolosu Kuddusi Müftüoğlu ve eşi Alanya Belediye Meclis Üyesi Paulina Müftüoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Fin dernek temsilcileri ile üyeler katıldı. Serginin açılış öncesi konuşma yapan Kuddusi Müftüoğlu, sergideki fotoğrafların Fin asker ve devlet adamı Mannerheim’ın 1906-1908 yılları arasında Orta Asya’da izlenimlerini aktardığını söyledi. 


“OLAĞANÜSTÜ DOĞAL GÜZELLİKLERİ GÖRECEĞİZ”
Büyükelçi Maki de, “Sergideki fotoğraflarda olağanüstü doğal güzellikleri göreceğiz. Mannerheim Orta Asya’da görevini yaparken toplam 14 bin at üstünde yolculuktaydı. Seyahat boyunca farklı ülkelerde, farklı milletlerin yaşantılarını ilk defa fotoğraflayarak kaydetti. Ayrıca çok güzel şekilde bir günlük tutuldu. O günlüğe bakılarak o tarihteki insanların nasıl yaşadığını, ne yaptığı kaydedildi. Mannerheim, Rusya, Türkistan’dan Pekin’e kadar bütün Asya’yı at üstünde gezdi ve fotoğraf çekti. Mannerheim, Finlandiya’nın ilk bağımsızlığını kazandığı sırada cumhurbaşkanımızdı. Finlandiya tarihinde tek mareşal rütbesi olan kişi. Bütün Finlandiyalılar için önemli bir devlet adamı. Toplam bin 400 adet çekilen fotoğraftan 48’ini burada göreceğiz. Bu fotoğraflar çok sayıda fotoğraf arasından seçildi” diye konuştu. 
“SON DERECE MUTLUYUZ”
Başkan Yücel de, “Alanya dünyanın en güzel, huzurlu, mutlu şehirlerinden birisi. Şehirlerimiz çeşitli, dillerin, dinlerin, kültürlerin birlikte yaşadığı ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bir kent. Yerleşik yabancılarla yaşamaktan son derece mutluyuz. Bizlere bu olanağı sağlayan, sergide emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.      
 “SERGİNİN ÜÇÜNCÜSÜ ALANYA’DA  AÇILDI”
Kaymakam Ürkmezer de, “Bizim milletimiz için çok önemli yer olan Orta Asya’nın yaklaşık 120 yıl önceki dönemini bize yansıyan bu fotoğraf sergisinin Alanya’da açılması önemli. Serginin ilk ikisi İstanbul ve Ankara’da, üçüncüsü Alanya’da açıldı. Bu da bizi çok mutlu etti” dedi. Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi 
17 Nisan’a kadar açık kalacak. – Erkan Uysal