Alanya Belediyesi, 59. Kütüphane Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle Alanya’daki öğrencileri kütüphaneyle buluşturuyor. Her yıl Mart ayının son Pazartesi kutlanmaya başlayan etkinlik kapsamında Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü bünyesindeki 4 kütüphanede öğrenciler için etkinlikler gerçekleştirecek. Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde başlayan etkinliklerde çocuklarla buluşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yıl boyunca en çok kitap okuyan çocuklara hediyeler verdi. Çocuklarla yakından ilgilenip, sohbet eden Başkan Yücel, geleceğimizin emanetçisi çocukların daha iyi eğitim şartlarına kavuşması adına durmadan çalışacaklarını söyledi.

EN ÇOK KİTAP OKUYANLARA ÖDÜL

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş ile Alanya Belediye Tiyatrosu Müdürü Hüseyin Çinal’ın da katıldığı etkinlikler kapsamında anasınıfı kategorisindeki çocuklar kozalaktan civciv yapım etkinliğine, ilkokul düzeyindeki çocuklar da aileleriyle kitap okuma etkinliğine katıldılar. İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyinde ise ödül töreni gerçekleştirildi. Yıl boyunca en çok kitap okuma başarısı gösterenlere Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödül verildi.

ETKİNLİKLER 4 GÜN DAHA SÜRECEK

4 gün daha sürecek programda öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam edecek. Etkinliklerde; Emine Hacıkura Kütüphanesi, Mahmutlar Kütüphanesi, Demirtaş Hikmet-Mustafa Akın kütüphanesi ve Konaklı Kütüphanesi’nde çocuk kitap yazarlarıyla söyleşi-imza ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları yapılacak. Yazar-okuyucu etkinliği kapsamında çocuk kitabı yazarları Burcu Bahar, Emine-Duru Arukan, Özge Yorulmaz ve Yaratıcı Drama Eğitmeni İnci Sel Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde, Masal Atölyesi için Öğretmen Janset Vurdum ve Ebru Büyükçakar Mahmutlar Kütüphanesi, Demirtaş Hikmet-Mustafa Akın Kütüphanesi ve Konaklı Kütüphanelerinde çocuklarla buluşacak.

Alanya'da ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz" Projesi'yle binlerce kitap vatandaşlara kazandırılıyor Alanya'da ‘Kitaplarımızı Paylaşıyoruz" Projesi'yle binlerce kitap vatandaşlara kazandırılıyor