Ramazan Meydanı Uğur Işılak konseri ile doldu taştı  Ramazan Meydanı Uğur Işılak konseri ile doldu taştı 

Alanya  Alarahan kalesinde yer alan Osmanlı Balmumu Galerisi, pek çok Osmanlı padişahını ziyaretçilerle buluşturuyor. Yaklaşık 20 balmumu heykelinin sergilendiği galeride, geçmişe dair pek çok aksesuar da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ertuğrul Gazi heykelinden, 4. Murat heykeline kadar dönemine damga vurmuş padişahların yakından görülebileceği galeri, gelen ziyaretçilerine unutulmaz bir görsel şov sunuyor.

Müzede, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Orhan Gazi, I. Bayezid, Yavuz Sultan Selim, III. Murad, I. Mehmet ve III. Mehmet gibi padişahların mumdan heykellerinin yanı sıra, Hürrem Sultan ve yeniçeri askerleri de yer alıyor.
Müzede Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın heykelleri, yemek masası etrafında tasvir edildi. Heykeltıraş Fatih Mehmet Şahin tarafından yapılan mumdan heykellerin kostümlerini Yasin Sağdıç tasarladı. Ziyaretçiler müzede o dönemin kıyafetlerini giyme şansını da yakalayabiliyor.

Alarahan Restoran İşletmecisi Ali Akkaya,  Alanya'da turizme farklılık getirmek amacıyla bal mumu müzesi açtıklarını dile getirdi. Akkaya, müzede Osmanlı’nın ünlü padişahlarının yer aldığını belirterek, kısa süre sonra Ertuğrul Gazi heykelinin de geleceğini belirtti. 


BALMUMU HEYKEL NEDİR ?  
Balmumu, yumuşak ve şekil alıcı özelliği nedeniyle, kalıp çıkarma amacıyla Romalılar döneminden beri kullanılmaktadır. Eski çağlarda ölülerin yüz şeklini alarak başlayan balmumu maske geleneği, daha sonraları geliştirilerek boyamayla birlikte gerçekçi heykellere dönüşmüştür.  - Mehmet AL