Tarihi Kızılkule’nin kucağında 8 konserin düzenleneceği Caz Günleri’nde, Klaipeda Castle Jazz Band, Jazz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio, Deniz Taşar, Steffen Morrison, Maya Azucena, Carlton Smith, Önder Focan Quarted Feat Eylül Ergül, Barbaros “Around The World” gibi grup ve değerli isimler dinleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

ALANYA BELEDİYESİ CAZIN FARKLI RENKLERİNİ 17. KEZ SANATSERVERLERLE BULUŞTURACAK

Bugüne kadar ülkemizden ve yurt dışından 340 aşkın sanatçıyı ağırlayan Alanya Uluslararası Caz Günleri bu yıl da yine dopdolu bir program 17. Yaşını kutlayacak. Alanya Belediyesi bu yıl 17. kez düzenlediği Uluslararası Caz Günleri’nde, dünya caz starlarını ağırlayacak. Organizasyonda Caz müziğinde isim yapmış sanatçılar Kızılkule’nin tarihi atmosferinde   müzikseverlere caz şöleni yaşatacak.

İLK KONSERSER 22 EYLÜL’DE KLAIPEDA CASTLE JAZZ GRUBU’NDAN

Türkiye’de Caz denilince ilk akla gelen festivaller listesinde yerini alan Alanya Caz Günleri açılışını saat 20.30’da Klaipeda Castle Jazz Band ile yapacak.

Klaipeda Castle Caz Grubu, Litvanya'nın en popüler ve önemli klasik caz gruplarından biri olup ülkenin deneyimli, başarılı ve seçkin caz ustalarını bir araya getirmiştir. İcra ettikleri caz tarzları ile ilgili anlayışları, mükemmeliyetçi ve profesyonel yorumları, sanatsal performansları ile öne çıkmaktadırlar. Bu gruptaki her bir müzisyen kendi alanında bir profesyoneldir.

JAZZ PROJECT FATİH ERKOÇ VE KEREM GÖRSEV TRİO - SAAT 22.00’DE SAHNEDE

Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Türkiye'nin yetiştirdiği seçkin caz müzisyenleri arasında başta gelir. Sesi kadar trombonu ve farklı enstrümanları eşit seviyede çalmasıyla tanınan Erkoç'un ses rengi, caz klasiklerinden Türk müziğine her tür müzikal dokuyu mükemmel aktarmakta ustadır. 1990'ların başından itibaren müzikal alanını genişleten Erkoç, "Ellerim Bomboş" gibi pop hitleri ile büyük bir çıkışa imza attı.

"The Lady From Istanbul" albümünün çıkışının üzerinden 13 yıl geçti ama Erkoç ve Görsev'in benzer caz klasiklerini seslendirdiği konserler serisi azalmadan 13 yıldır büyük bir geleneğin peşinde devam ediyor. Türkiye'deki ilk yıllarında TRT hafif müzik ve caz orkestrasında birçok enstrüman çalan Erkoç, daha sonra Avrupa ve Amerika'da birçok ülkede caz festivallerinde sahne aldı.

Kerem Görsev ise 1995 yılında yayınladığı ilk albümünden beri Türkiye'nin en ünlü ve üretken caz müzisyenleri arasında başı çekiyor. Hayatını caz klasikleri ve kendi besteleri arasındaki bir dengede sürdüren Görsev 40 yılı aşan kariyeriyle Türk cazı adına büyük bir misyonun sahibi.

DENİZ TAŞAR - 23 EYLÜL CUMA / 20.30

Deniz Taşar, konserinde ağırlıklı olarak son albümü Pişman Olunmayan Dünler ve eski albümlerinden seslendireceği parçaların yanı sıra, kendine özgü yorumlarla soul’dan R&B ve hip-hop’a da uzanacak.

Kendine has vokal tavrı ve ses rengiyle Türkiye'deki caz vokaline yepyeni bir soluk getiren ve son zamanlardaki üretimleriyle cazın sınırlarını oldukça genişleten şarkıcı, şarkı yazarı, tasarımcı ve multidisipliner bir sanatçı. Taşar’ın müziğini tek bir türle ifade etmek mümkün değil çünkü onun içinde, dinleyip sevip hissettiği farklı tarzlar var.

STEFFEN MORRISON / 22.00

Aynı zamanda bir şarkı yazarı olan Morrison, insanların kalbini ve ruhunu sarsan müziklere ilgi duyuyor. Hem özgünlükle sunduğu tutkulu performansları hem de dış görünüşü ve sesi ile geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor.

Steffen, dünyaca ünlü Port of Rotterdam North Sea Caz Festivali'ndeki muhteşem performanslarıyla dinleyicilerini büyüleyerek adından söz ettirdi. Sahneye her çıkışında kendisine hayran bıraktıran Steffen Morrison, 23 Eylül saat 22.00’de hayranlarına muhteşem bir konser verecek.

MAYA AZUCENA - 24 EYLÜL CUMARTESİ / 20.30

Maya Azucena indie pop ve modern R&B füzyonu olarak tanımlanan soundu ve blues etkileşimli vokalleri ile ruhunuzu canlandıran müzikler yapıyor. Gerek yaptığı insani yardım çalışmaları gerekse müziği ile aldığı sayısız ödülün yanısıra 4 oktavlık sesi Stephen Marley ile yaptığı feating çalışması Grammy tarafından En Iyi Reggae Albümü seçilince onaylandı.

Kendisini Brooklynli sarkıcı ve besteci olarak tanımlayan sanatçı, gerek Amerikalı gerekse uluslararası birçok sanatçı ile beraber ortak çalışmalar yaptı.

CARLTON JUMEL SMITH SOUL MAN / 22.00

Carlton Jumel Smith, dünyanın birçok köşesinde sahnesinden ateş çıkan şovlarıyla tanınan bağımsız kendi müziğini dürüstçe ortaya koyan sarkıcı, besteci, prodüktör.

Kariyerinin ışıldayan; kısımları 2019 da yayınladığı eleştirmenler tarafından özlediğimiz soul müziğini ortaya koyan soundu ile övülen “1634 Lexington Avenue” albümü, İdolu James Brown’ı the Barry Levinson filmi “Liberty Heights” ta canlandırması ve Cyndi Lauper  la beraber Off - Broadway müzikali  “Largo” da başrol oynaması olarak gösterilebilir.

FİNALDE ÖNDER FOCAN QUARTED FEAT, EYLÜL ERGÜL - 25 EYLÜL PAZAR / 20.30

Bugüne kadar kendi adına ürettiği 17 albüm ve 1 DVD’nin yanı sıra yurt içi ve uluslararası birçok festivale katılıp konserler veren caz gitaristi ve besteci Önder Focan, son dönemlerde birlikte olduğu grubu ve repertuarının yanı sıra genç neslin en parlak müzisyenlerinden vokalist /piyanist Eylül Ergül ile Alanya Caz Günleri’nde sahnesinde olacak.

Konserde, son Önder Focan Grup albümleri Aubergin/ Patlıcan ve Nu Book’daki parçaların yanı sıra Eylül Ergül’ün seslendireceği caz ve R&B parçalarının da olacağı çok renkli bir repertuar sunulacaktır. Grupta yer alacak diğer müzisyenler ise; swing ve dinamizmi ile genç neslin en beğenilen davulcularından Burak Cihangirli, yine virtuositesi ve müzikalitesiyle kontrabascı Enver Muhamedi, ABD ve Türkiye’deki performanslarıyla kendinden oldukça söz ettiren, son albümü Bosphorus Train ile çok beğeni toplayan tromboncu Bulut Gülen’dir.

BARBAROS “AROUND THE WORLD” / 22.00

Ülkemizin başarılı seslerinden Barbaros, Alanya Uluslararası Jazz Günleri kapsamında ilk kez 25 Eylül’de Alanya’da dinleyicilerle buluşacak.   

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümü'nden mezun olan Barbaros, opera aryalarından müzikallere, pop müzikten caza kadar sunduğu geniş repertuvarı ile dinleyenlere dünya müziğinin kapılarını aralarken, Türkçe, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Yunanca’ya ek olarak sahnede Portekizce, İspanyolca, Arapça ve Rusça şarkıların da yer aldığı geniş bir repertuvar seslendiriyor.

Caz Günleri Konser Programı

22 Eylül Perşembe

Klaıpeda Castle Jazz Band / 20.30

Jazz Project Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio / 22.00

23 Eylül Cuma

Deniz Taşar / 20.30

Steffen Morrıson / 22.00

24 Eylül Cumartesi

Maya Azucena / 20.30

Carlton Smıth / 22.00

25 Eylül Pazar

Önder Focan Quarted Feat Eylül Ergül / 20.30

Barbaros “Around The World” / 22.00