Alanya’da 22 yıldır esnaf olarak çalışan Ali Polat 3 yılda 3 şiir kitabı çıkardı. 1973 yılında Konya’da doğan ve çocuk yaştan bu yana şiir yazan Polat, “3 yıl önce şiir kitabı çıkarmak için bir yayınevine başvuruda bulundum. Yayınevi tarafından başvurum kabul edildi. İlk kitabım ‘Düş Düşlerimden’ 3 sene önce yayımlandı. Geçen sene ‘Hüzne Yolculuk’ bu sene de ‘Ömrümü Şiirle Süsledim’ adlı kitaplarım yayımlandı” dedi.

“AFRİKA’DAKİ ÇOCUĞUN DİZİ KANASA ŞİİR YAZARIM”

Şairin duyarlı olması gerektiğini ifade eden Polat, “Dünyadaki bütün olaylara duyarlı olduğum için Afrika’da bir çocuğun dizi kanasa burada şiir yazmak durumunda kalıyorum. Şiir evrenseldir. Bu nedenle de bütün evrensel acıları şiire dökmeye çalıştım. Dilerim bu yazdığım şiirler birilerinin yüreğine dokunur ve istediğimiz yerlere ulaşabilir” diye konuştu.

“KABİLİYETİ OLAN İNSANLAR BUNU KULLANSIN”

Yazmanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulayan Polat, “Genelde evde şiir yazıyorum. Şiir biraz yalnızlık, acı, demlenme gerektiriyor. O yüzden genelde demledikten sonra şiir yazabiliyorum. Siparişe şiir olmaz. Bu bence Tanrısal bir yetenek ama kabiliyeti olan insanların kesinlikle bunu kullanmasını istiyorum. Bence yazmak bir ayrıcalık. Son kitabım ‘Ömrümü Şiirle Süsledim’in  içerisinde bütün konular var. Ayrılık, savaş, aşk var. Bir şair ömrüm zaten ayrılıkların toplamıdır demiş. Ben de ayrılıkları bir kitapta birleştirmeye çalıştım” ifadelerini kullandı. Polat, 9 Ekim’de Denizli’de, 21 Ekim’de ise Ankara Kitap Fuarı’nda imza gününe katılacağını sözlerine ekledi. – Erkan Uysal