Alanya Belediyesi, şehrin yöresel lezzetlerini korumaya ve yaşatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen S Pasta yarışmasının ardından şimdi de gülüklü çorba yarışması düzenlenecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

28 Mayıs Cumartesi günü İskele Şelale önünde yapılacak olan yarışmanın başvuruları başladı. Başvurular 16 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek. 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde yapılacak olan yarışma neticesinde jüri üyelerinin belirlediği isimlere para ödülü verilecek. Yarışma sonucunda birinci 5000 TL, ikinci 3000 TL ve üçüncü 2000 TL ödül almaya hak kazanacak. Mutfak Mirası Özel Ödülü alan yarışmacı ise 1000 TL’nin sahibi olacak. Yarışma başvuruları şahsen Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne yapılacak.

YARIŞMA KATILIM KOŞULLARI

-Gülüklü çorba, tescili alınmış geleneksel tarife uygun olarak hazırlanacak ve servis edilecektir.

-Tescilli tariften uzaklaşmış veya özgün yorumla değiştirilmiş gülüklü çorbalar yarışmaya alınmayacak ve diskalifiye edilecektir.

-Yarışmacı minimum 20 cm çaplı 3.5 litre hacimli tencerede, servise hazır gülüklü çorbayı alana getirmek zorundadır.

-Yarışmacı değerlendirilecek ürünün sunumundan ve jüriye servisinden sorumludur. Bu amaçla kullanacağı tüm ekipmanları (tabak, kase, kaşık, kepçe vb..) alana getirmekle yükümlüdür. Çorbanın sıcak servisi için ocak veya mikrodalga fırın Alanya Belediyesi tarafından temin edilecektir.

-Çorba tescil dosyasında yer alan özelliklere ek olarak (külüklerin dağılmaması, pirinçlerin lapa olmaması gibi) sunum açısından da değerlendirilecek olup yarışmacı kendi sunum şeklini oluşturabilir. Sunumda zorunlu olan tek unsur, çorbanın sıcak olması ve limon ile servis edilmesidir.

-Yarışmacı profesyonel aşçı önlüğü ve kep ile yarışmaya katılmak zorundadır.

-Yarışmacı yarışma alanın jüri üyelerine gülüklü çorbayı nasıl hazırladığını sözlü olarak tarif edecektir.

-Yarışmacılar, jüri üyelerini etkilemeye yönelik işaret, bilgi, sözlü iletişim kurmayacak olup aksi durumda diskalifiye edilecektir.

-Jürilerin verdiği karar nihai olup, yarışmacının sonuca itiraz hakkı bulunmamaktadır.

-Yarışmacı bu başvuru ile reşit (18 yaşından büyük) ve yarışmaya engel herhangi bir yasal aykırılığı olmadığını kabul ve beyan eder.

-Yarışmaya katılım sadece profesyonel mutfak şeflerine yönelik olup, çalıştığı kurumu referans göstererek müracaat etmelidir.

-Katılım 50 kişilik yarışmacı sayısı ile sınırlandırılmış olup müracaatlar Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne şahsen yapılacaktır.

-Yarışmacı başvuru ile katılım koşullarını kabul ettiğini beyan eder.