Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören Yaratıcı Yazarlık Atölyesi kapsamı genişleterek ülkenin en önemli yazı atölyelerinden birisine dönüştürüldü. 4 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek atölyede yazmaya ve sanata meraklı vatandaşların başvurularıyla oluşturulan ekip, her hafta farklı konuğu ağırlıyor. Bu haftanın konuğu da ünlü şair/yazar Dr. Senai Demirci oldu.

YAZAR ADAYLARINA A’DAN Z’YE EĞİTİM

Alanya Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ünlü yazarlar, dil üstatları, yazım ve editör atölyeleri ile muhteşem bir kurs imkanı sunuyor. Yazar adayları, atölye boyunca; kurgu, zaman, kahramanlaştırma, anlatım biçimleri, dil, metaforlaştırma gibi pek çok konu yüz yüze olarak öğrencilerle buluşturuluyor.

HAFTANIN KONUSU HALETİ RUHİYE, KAHRAMANLAR VE İNSAN MANZARALARI

Alanya’nın ipek kültürü kültürel miras envanterine girdi Alanya’nın ipek kültürü kültürel miras envanterine girdi

Bu haftanın konuğu olan şair/yazar Dr. Senai Demirci, Alanya Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi öğrencilerine 3 saat boyunca öğretici bir seminer verdi. Dr. Demirci eğitim programı kapsamında haleti ruhiye, kahramanlar ve insan manzaraları konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin ülke çapında örnek olması gerektiğini belirten Dr. Senai Demirci, başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

ÇİNAL: “AMACIMIZ DAHA NİTELİKLİ İÇERİK ÜRETME KONUSUNDA DESTEK OLMAK”

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal yaptığı açıklamada yazarlık atölyesinin amacını şöyle anlattı; “Alanya Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi ile alanında birbirinden değerli uzman isimler ile hareket ederek yerel yazarlarımızın, yazar olma yolunda ilerleyen yetişkinlerin çabalarına profesyonel anlamda destek olmayı hedefliyoruz. Amacımız yazma ile ilgilenen kişilere, amatörlükten uzak daha nitelikli içerik üretme konusunda destek olmak. Alanya Belediyesi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi teknik bilgilerin öğretildiği ve yazma pratiklerinin yapıldığı özel bir program olarak yetişkinlere yönelik hazırladık. Birbirinden değerli üstatları ağırladığımız programımız tüm hızıyla devam ediyor.”