Törene Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu, Yabancılar Meclisi Üyeleri ve yerli ve yabancı çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü Kazak Piyanist Allie Eleke’nin konseriyle başlayan programda sırayla Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş birlik ve beraberlik içerikli konuşma yaptılar. Abdullah Karaoğlu, Alanya Yabancılar Meclisi’nin Türkiye’de tek olduğuna vurgu yaparak organizasyonun önemine değindi.

“GELECEK NESİLLERE İLHAM OLACAK ESERLER OLUŞUYOR”

Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş da, “Sanat ruhun gıdasıdır’ özdeyişi boşa söylenmemiştir. Hayat çatlak bardaktaki suya benzer, içsen de tükenecek, içmesen de. O yüzden hayatı renklendirmek lazım. Hiç bir şey yapmadan gitmek, yok olmaktır.  Hz. Mevlana’nın dediği gibi; ‘Bu dünya bir pencere, her gelen bakar gider.’ Boş boş bakıp yok olmakta var, dolu dolu bakıp, bu dünyaya bir eser bırakmak da var. Hayatı durdurma şansımız yok ancak çektiğimiz bir fotoğraf, o anı durdurur, ölümsüzleştirir. Burada sanata ilgi duyan düşüncelerini tuvale yansıtanların içerisinden güzel eserler ortaya çıkıp, gelecek nesillerin ilham kaynağı olacaktır. Emek veren herkese Alanya Belediyesi adına, başkanımız adına teşekkür eder. Yabancılar Meclisinin 7. Alanya Uluslararası Sanat Sergisinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diye konuştu.

350 TABLO VE ÇOK SAYIDA EL SANATI SERGİLENDİ

Konuşmaların ardından tüm katılımcılarla birlikte serginin açılışı gerçekleştirildi. Çok sayıda başvurunun yapıldığı sergide bu yıl sadece 70 amatör ve profesyonel sanatçı sergi açabildi. Her sanatçının 5 parça ile katıldığı sergide 350 tablo ve çok sayıda heykel, biblo ve el yapımı sanat ürünleri yer aldı.

11-12 ve 13 Kasım tarihlerinde Kültür Merkezi’nde açık kalacak sergide, 9 farklı ülkelerden 70 amatör ve profesyonel sanatçı katıldı. Sergide, Türkiye, İngiltere, Rusya, Polonya, Ukrayna, Kazakistan, İran, Avusturya ve Almanya’dan katılan sanatçıların ellerinden çıkan yağlıboya tablolar, fotoğraflar, el sanatları, heykeller, biblolar, kumaştan hediyelikler sergileniyor.

“SANAT DÜNYANIN ORTAK DİLİDİR”

Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından ilk kez 1 Kasım 2013 tarihinde düzenlenerek, sanata farklı bir bakış açısı getiren Alanya Uluslararası Sanat Sergisi-Art of Alanya resim, fotoğraf, el sanatları, hat ve heykel gibi pek çok sanat dallarını icra eden amatör ve profesyonel ruhu bir araya getirdi. 11 Kasım’da başlayarak 3 gün açık kalacak 7. Alanya Uluslararası Sanat Sergisi’nde farklı sanat dallarını icra eden sanatçılar aynı salonda eserlerini sergiliyor. Mesafe ve farklılık gözetmeden ortak bir noktada buluşan sanatçılar “Sanat Dünyanın Ortak Dilidir” dedi.