Kasabın bıçağını yalayan koyun gibi olmamızı istiyorlar. Gocuklu çoban kaldırınca sopasını, sürüye hemen katılmamızı, Salhane’ye koşarak mağrur bir şekilde gitmemizi istiyorlar. Vatan, millet, bayrak, din adına atılan hamasi nutuklarla ülkeyi soysunlar. Susalım istiyorlar. Bize de kalan onların kutsalları adına ölmek olsun. Nasıl olsa ölüm hep fakire düşer. "Fakirlik Allah'a yakın olmaktır." Böyle buyurdu Şeyh-ül İslam Efendimiz. 

Sorgulamayalım istiyorlar banka müdürünün evinde bulunan ayakkabı kutularından çıkan 4,5 milyon doları. 
Bakan çocuklarının evinde çıkan para sayma makinelerini. 
İstemiyorlar, Merkez Bankası kasasından yok olan 128 milyar dolar nerede? Sorusunun sorulmasını. (Hala yanıtı verilmiş değil) Üstelilk duvarlara asılan "128 milyar dolar nerede" ile ilgili yazılı pankartlar Cumhurbaşkanı'na hakaret içeriyor diyerek savcılık kararı ile toplatıldı. 

Sedat Peker'in yayınladığı videolardan anlıyoruz her ay bir siyasetçiye 10 bin dolar verdiğini. Bu siyasetçinin kimliğini öğrenmek vatandaş olarak hakkımız değil mi? 
Tecavüzcüye "Şerefsiz" diyenlerin yargılandığı, hırsızların, uyuşturucu kaçakçılarının, mafya liderlerinin saygı gördüğü bir ülkede yaşıyoruz. 
Gün geçmiyor ki bir meczubun ağzından bu ülkenin kurucu lideri Atatürk'e hakaret edilmesin. 
İstiyorlar ki, onlar gibi düşünelim. Yaşam şeklimize onlar karar versinler. Onların gösterdiği partiye oy verelim. Üç tarafı denizlerle dört tarafı düşmanlarla çevrili ülkem üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Ülkemizin bekası için onların partisinin iktidarda kalması şart. Onun için onların partisine oy vermemenin karşılığı Vatan Hainliği. Bu algı ile ülke yönetmek klasikleşmiş dikta rejimlerinin başvurdukları en geçerli yöntem. İç ve dış düşman yaratmak . 
Yazımı Nazım'ın dizeleri ile bitirmek istiyorum. 
“Ve hala şarabımızı vermek için üzüm, 
Gibi ediliyorsak kabahat senin dilim varmıyor, 
Ama kabahatin çoğu senin canım kardeşim.” 

Unutuyordum Doğu Perinçek, "CHP seçmeni bana kayıyor" demiş. Tanıdığım CHP’lilere söyleyeyim onlar da SANA kaysınlar. Belki küçük de olsa partinize bir katkım olur.