Günümüzün kanayan yarası ne yazık ki kitap okumamak. Akıllı telefonlar, bilgisayar, tabletler yani internet hayatımıza gireli kitap okuma alışkanlıklarımız ne yazık ki kayboldu. Sevdiğimiz bir kitabı okurken sayfaların içerisinde kaybolur, kendimizi karakterlerin yerine koyarız. Kitaplar sayesinde keyifli zaman geçirir, bir süreliğine de olsa günlük sıkıntılarımızı unuturduk. Kitabınızı okurken size bir bardak taze çay eşlik edebilir ya da rahat bir şezlonga uzanıp dalga sesleri eşliğinde sayfaları çevirirdik. 
Düzenli kitap okumanın sayısız faydası vardır ve bu konuyla ilgili çok sayıda yazıyla karşılaşmak mümkündür. Bu faydalardan bazıları ise şunlardır:
* Stresi azaltır.
* Kelime haznenizi genişletir.
* Empati yeteneğinizi geliştirir.
* Bilgi birikiminizi arttırır.
* Yazma becerilerinizi geliştirir.
* Daha kolay uykuya geçmenize yardımcı olur.
* Sıkılmanıza fırsat kalmaz, çünkü sıkıldığınız an kitabınızı elinize alıp okumaya başlayabilirsiniz.
* Yaratıcılığınızı arttırır.
* Farklı kültürleri, dinleri, ülkeleri tanımanızı sağlar.
Nereden başlayacağınızı, hangi kitapları okuyabileceğinizi bilmiyorsanız; “ Herkesin 30. yaş gününden önce okuması gereken 30 kitap “, “ Ölmeden önce okumanız gereken kitaplar “, “ Tüm zamanların en iyileri “ , “ En sürükleyici kitaplar “ gibi listelere göz atabilirsiniz. Bu gibi listeler size fikir verebilir ve böylelikle okuyacağınız kitapları daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.
Evinizin ya da işyerinizin yakınlarında bir kitap kulübüne katılabilir, böylelikle size tanınan zaman dilimi içerisinde elinizdeki kitabı bitirmek için motive olabilirsiniz. Ayrıca böylelikle sosyalleşebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz.
Kendinize haftada 1 kitap gibi hedefler koyun ve bu hedefleri gerçekleştirmeye çalışın. Ancak kendinizi çok sıkmayın ve asıl amacınızın okumaktan keyif almak olduğunu unutmayın.
Gün içerisindeki televizyon izleme ve internet kullanma vaktinizi azaltmaya çalışın. Bu birçok kişi için zor olabilir ama eğer başarabilirseniz bu süreyi kitap okumaya ayırabilirsiniz.
Özellikle ilk başlarda ilginizi çeken şeyler hakkındaki kitapları okuyun. Dili basit ve çok kalın olmayan kitaplarla başlamak da mantıklıdır. Okuma alışkanlığı kazandıkça daha farklı şeyler okumaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bir kitaptan hoşlanmadıysanız ısrarla okumaya çalışmayın. O kitabı bırakıp ilginizi çekebilecek başka bir tanesine geçin.
Her daim yanınızda bir kitap bulundurmak gibisi yoktur. Diyelim ki dişçiye gittiniz ve beklemeniz gerekiyor. İşte size kitap okumak için bir fırsat, hem de böylece bekleme stresi de yaşamamış olursunuz. Ya da önünüzde uzun bir kuyruk var. İşte bir fırsat daha! Açın kitabınızı, hem sıkılmaktan kurtulun hem de zamanınızı güzel bir şekilde değerlendirmiş olun.
Güzel günlerde en güzel kitapları okumak dileğiyle………..