Hafif ekşi tadından dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmese de kefir iyi bir probiyotik kaynağıdır. Süte kefir taneleri eklenmesi ile elde edilen bu içecek tam bir bağışıklık sistemi dostudur.
 Kefir taneleri dediğimiz ise karnabaharı veya patlamış mısırı andıran bir görüntüye sahip düzensiz şekilli canlı kültürlerdir. Bu taneler hem bakteri hem de mayaları içinde bulunduran polisakkarit yapılı canlılardır. Kefirin vücudumuzda birçok hastalığı önlemesindeki sırda kefir tanelerinde saklıdır… 

PEKİ YARARLARI NELER?

Kefir. A, B12, D,E,K vitaminleri magnezyum kalsiyum, fosfor, flor ve selenyum minarelleri bakımından zengindir. Özellikle sindirim sistemini düzenler, bağırsakların düzenli çalışmasında yardımcı olur. Antioksidan ( kanser karşıtı) özellik gösterir. Gastrointestinal sistemi enfeksiyondan korunmasında yardımcı olur. Kolesterolü azaltır, kan şekerini düzenler. 

EVDE KEFİR NASIL YAPILIR ? 

Kefirin evde hazırlanması oldukça kolay, güvendiğiniz yerden satın aldığınız süte ve kefir tanesine ihtiyacınız var.

YAPILIŞI:  
1 litre sütü kaynatın. Üzerinde oluşan kaymağı alın. Metal olmayan bir kapta oda sıcaklığına getirilen süte ( 20 -25 derece) kefir tanelerini ilave edin.
Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabın üzerini temiz bez ile kapatın. 20-25 derecede karanlık şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşır. Mayalanmış sütü süzgeçten geçirerek kefiri elde edebilirsiniz. 

İyi bağışıklık sistemi için 1 su bardağı ( 200 ml) kefirin 6 hafta boyunca düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Kefirin tadını sevmiyorsanız yanında meyve ile tercih edebilirsiniz..