Yıllardır görülmemiş bir soğuk bir hava akımı tüm yurdu etkisi altına aldı. Bu süreçte gözle görülür insanlar üzerinde etkisini gösterdi. Alanya belki de yıllar sonra böyle bir kış gördü. Aralıksız 15 gün yağan yağmur, şehir merkezine bile inen kar, yaylaların, köylerin kardan ulaşıma kapanması, arkasından kendini iyice gösteren soğuk hava, geceleri yaşanan don olayları vs. insanları biraz şaşırtıp ters köşe yaptırdı.

Klimaların gerçekten ısıtmadı. Çocukluk özlemi olan odun sobalarının hayali kuruldu. Çarşı, pazarı manevi vuran soğuk havanın meydana getirdiği afaki sebze meyve fiyatlarına, ulaşımda yolların ne kadar eksik kaldığına, okulların tatil olmasının bu süreçte çok işimize yaradığına, sabahlara kadar seraların içinde yakılan yılların emeğini heba etmemek için uğraşan çiftçi kardeşlerimizin samimiyetine, ani hava değişiminin verdiği soğuk algınlığına ve grip hadiselerin patlamasına, hastanelerin yetersiz kalmasına şahit olduk. 

Kara kış insanları uykusundan uyandırdı. “Ne oluyor arkadaş? Ne bu hava dedirtmeye” yetti. İnsanoğlu hafif bir hava değişiminde bile aciz olduğunu gördü. Teknolojik yatırımlar, devasa inşaatlar, parasal döngünün olduğu her yer kara kışta tıkandı kaldı. Elimizdekilerin kıymetini bilerek yaşamak arzusuyla en önemlisi de sağlığımız…

Sağlıcakla kalın.