İnsanların yürümesi için dizayn edilmiş, denetim ve kontrolü belediyelere ve bazı özel yerlerde polise ait olan bu araç girmeyen alanlar insanların kullanımı hariç her türlü kullanıma sebebiyet vermek suretiyle hayatı zorlaştırıyor.Bir dönem Kaldırımlarda Mypet’ler yüzünden birçok kazalar yaşandı.Belediyenin aldığı karar doğrultusunda Mypet’leri kiralamak yasaklanmıştı. Kaldırımlarda acil pizza teslim etmek için ölümüne fütursuzca dolaşan kuryeler var. Ehliyetsiz motosiklet süren çocuklar var. Birilerine kur yapmak için gözü başka bir şey görmeyen motosikletliler var. İddia üzerine tek teker üzerinde kaldırımda şov yapan motosikletliler var. Yolun ortasında karşılıklı masa sandalye atan tavlacılar, “5 dakikaya geliyorum” deyip sabah bırakıp akşam aracını almaya gelen araç sahipleri, kaldırımın üzerinde sınırları zorlayarak mal çıkaran dükkan sahipleri vesaire.
Hepsi de bilinçsizce insanın yürümesini engelliyor.
Çocuk arabasıyla yürüyemeyeler, engelli aracıyla geçemeyenler, sosyal mesafeye uymak için maalesef yolda yürüyenler bu bilinçsizce davrananlar yüzünden sıkıntılı bir hal alıyor.
Bu hepimizin sorunu. Problemi çözmekte hepimize düşüyor. Biraz daha bilinçli olursak hayatı zorlaştırmadan kolayca yaşayabiliriz.