Cemal Süreya’nın dediği gibi; ‘ yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ Diyor. 
Kahvaltı günün en önemli hatta en keyifli öğünü….

Güne kahvaltı yaparak başlamak; Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirmek, ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi almak için en önemli fırsattır. Uyandıktan 1 saat içerisinde yapılmalıdır ki vücudumuz güne başladığını anlasın ve metabolizmada çalışmaya başlasın. Ayrıca kahvaltı yapmak diyet ve beslenme açısından da çok önemlidir. Özellikle kilo vermek isteyenler güne mutlaka kahvaltı yaparak başlamalıdırlar. 

AYNI ZAMANDA EN ÇOK GEÇİŞTİRİLEN ÖĞÜN…

Kahvaltının diğer bir özelliği ise ; En çok atlanılabilen öğün  de olması.. . 
İştahsızlık, geç uyanma, aç hissetmemek gibi mazeretler ile kahvaltı öğünü ihmal edilebiliyor. Kahvaltı öğününü atlamak; Vücudunuzdaki iştah metabolizmasını ve kan şekerinizi de etkiliyor. 

SAĞLIKLI BİR KAHVALTI İÇİN: 

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE YER VERİN.. 

Klasik bir kahvaltı tabağında mutlaka peynir çeşitlerine yer vermeye çalışın. Eğer peynir tüketmekten sıkıldıysanız mutlaka yulaf yanında sütyoğurt ile tercih edebilirsiniz. 

YUMURTA TÜKETİN ..
Anne sütünden sonra en önemli protein kaynağı olan yumurta aynı zamanda tok tutucu özelliğe sahip. Yumurtayı illa haşlama olarak kullanmak zorunda değilsiniz omlet veya menemen olarak da tercih edebiliriniz.

EKMEKSİZ KAHVALTI YAPMAYIN…

Sizi daha tok sağlayacak ve kan şekerini de dengelemek amacıyla mutlaka 
kahvaltı da tam buğday veya çavdar ekmeğini tercih edin.

Metabolizma hızını arttırmak daha mutlu olmak ve verimli çalışmak için kahvaltıyı atlamamak kendiniz için yaptığınız en büyük yatırım
  Bu yüzden mutlaka kahvaltı yapmaya özen gösterelim…