Uzun açlık sonrasında aç susuz kalan vücut yavaşlayan metabolizma ve saatlerce boş kalan mideye bir anda yüklenmek doğru değil, bu gibi durumlarda hazımsızlık aşırı şişlik gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz… Peki iftar vaktinde neler yemeyeliz ?  hadi gelin bu yazıda  konuşalım  
-    Yemeklerinizi hızlı yemekten kaçının, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek tüketin
-    Yemek yemeye çorba ile başlanılmalı, 10-15 dakikalık bir mola verip ana yemeğe geçilmelidir.
-    Ramazanda kabızlık sorunlarının önüne geçilebilmek için posa alımına dikkat edilmeli mutlaka sofrada yeşillikler ve çiğ sebzelerin yer aldığı salatalar, sebze yada bakliyat yemekleri ön planda olmalıdır.
-    Kan şekerini aniden yükselten besinler beyaz ekmek, pirinç pilavı, kızarmış patates gibi yiyecekler ile yapılmış yemekler yerine bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna … gibi tercihler yapılmalıdır. 
-    Yemekleri pişirme yöntemlerinin de önemli olduğunu unutmayın. Özellikle ızgara, haşlama, fırında, buğulama gibi sağlıklı yöntemlerle hazırlanan yemekleri tercih edin.
-    İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi vb.) veya meyve tatlıları tercih edin.
-    İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.
Akşama size de örnek olması için örnek bir iftar menüsü de benden 
ÖRNEK İFTAR MENÜSÜ: 
-    1-2 bardak su + 1 adet hurma  
-    1 kepçe mercimek çorbası 
10-15 DAKİKA MOLA 
-    1 porsiyon ızgara köfte 
-    Fırında sebzeler 
-    Mevsim salatası (1 tatlı kaşığı z.yağ ile) 
-    3-4 yemek bulgur pilavı/ makarna veya 1-2 avuç içi kadar pide 
İftardan sonra ara öğün (1.5 -2 saat sonra) 
•    1 bardak kefir 
•    1 porsiyon meyve 
VEYA (Haftada 2 kez ara öğün yerine sütlü/meyveli tatlı/2 top dondurma yenilebilir. Hem tatlı hem de serinletici olarak komposto ve hoşaflar iyi seçimdir.