Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, şehit edildi. Kendisi de polis olan personelinin silahından çıkan kurşunlarla öldürülüyor. Bu arada bir personel müdürü ve 3 polis memuru da yaralanmış.

Türkiye’de insan öldürmek bu kadar kolay olmamalı ama ne yazık ki, şiddet her yerde kendini gösteriyor. Sebebi ne olursa olsun, sonuç böyle olmamalıdır.

Güvenlik personeli olan bu polis neden bu derece gözünü karartabiliyor? Emniyet Müdürünün odasında nasıl bir görüşme oldu ki, sonuçta kurşunlanan Emniyet Müdürü ve çalışma arkadaşları hedef alındı?

Sonuç çok acı, emniyet mensupları neden bu şiddete maruz kaldılar? İnsanlarımız neden bu kadar şiddete maruz kalıyorlar?  İster sivil, ister polis veya her hangi bir meslekten olsun, şiddet içimizde çöreklendi.  Sağ duyu sahibi insanlarımıza ne oldu?

Kadınlarımız her gün öldürülüyor ve artık alıştırıldık. İstemedikleri bir davranış karşısında derhal saldırganlaşan bir topluluk olma yolun her gün artarak devam ediyoruz.

Endişelenmemek elde değil, bu şiddetlere her yerde görüyoruz, trafikte,  aile içinde, dışarıda, hatta bir kahvede maç seyredip, karşı tarafın heyecan ile tuttuğu takımın kazanmasını kutlamasına bile tahammül kalmadı, hemen dövüp öldürebiliyorlar.

Normal bir Türk vatandaşı olarak, 2019 yılı belediye başkanlığı seçimlerinden de endişelerim var.

Siyasetçilerimizin yaptıkları konuşmalarda bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Halkımıza örnek olacak emniyet güçlerinde ki bu şiddete dayalı saldırı çok ama çok önemlidir. Halkı kışkırtıcı konuşmalar,  bölücü konuşmalar, hedef göstermeler karşısına bu tür olaylar artabilir ve daha bir çok kayıplar yaşayabiliriz. Tahammülsüzlük çok arttı.

Saygı ve sevgi ile birbirimize hoş görü göstermemiz gerekiyor. Sen bu partidensin sen şu partidensin söylemleri daha kötü durumlara yol açabilir.

Siyasette parti genel başkanları için de, önümüzdeki seçimlerde ayrımcı değil birleştirici olurlarsa şiddeti biraz geriye atabiliriz.

Bu elim olayda kaybettiğimiz Emniyet Müdürüne Allah’tan rahmet diler, yaralı polislerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, dilerim en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.