Aşk başkadır... İnsanın hayatında aşk duygusu bitti mi  duygularımız alt üst olur.
Aşk, bir başkasına duyulan en değerli sevgidir… Aşk, bir sanattır, var oluş ile yok oluş arasındaki ince bir çizgidir. Bu nedenlerden dolayı olgunluk ve bir duruş gerektirir.
İnsanın hiç aklına gelmediği zaman ansızın, davetsiz misafir gibi gelir. 
Bünyesinde mutlaka bir arzu barındırır. Birini arzuladığın için ona aşık olmazsın, ona aşık olduğun için onu arzulama gereği duyarsın. İnsanlar aşkı ve sevgiyi karıştırır.  
Her insan bu mutluluğu, aşkı yaşamalı…
Aşk özgürce sevebilme duygusunu uyandırır… 
Aşk sevmediğin insana karşı da olabilir. Yani sevdiğin bir insana değil de sevmediğin bir insana da aşık olabilirsin. Aşk bittiğinde ilişkiler de biter diye bir şey yoktur. Eğer zamanla sevgi büyütmüşseniz o zaman aşkınız çok iyi bir şekilde devam eder. Aşk ve sevgi birbirinden farklıdır. İnsan bir anda aşık olur ancak sevgiyi zamanla besler. Birini sevmeniz için illa ki aşık olmanıza gerek yoktur. Aşık olmadan da sevebilirsiniz.
Aşık egolardan sıyrılıp karşındakini olduğu gibi kabul etme ve sevebilme sanatıdır. Bu durum bağlılığa dönüşürse ilişki farklı bir boyuta geçer. 
Aşk ruhsal bir ihtiyaçtır. Kişideki bu ruhsal ihtiyaç karşılık beklemeden ve koşulsuz olmalıdır. Yoksa bu aşktan çok çıkar ilişkisine ve ego tatminine dönüşmektedir. Egonun olduğu yerde gerçek aşk barınamaz. Aşk ancak egonun ortadan kalkmasıyla birlikte vücut bulabilmektedir. 
Aşk, insan hayatının en önemli deneyimidir. Eğer bir insan aşkı gerçek anlamda deneyimleme şansına sahip olmamışsa, bu insanın hayatı bildiği söylenemez.
Aşk hayatımıza davetsiz gelen en güzel misafirdir… Bu duygunun yaşı yoktur… Herkes yaşamalı ….
Aşkla kalın…