Antalya Büyükşehir Belediyesi denetimindeki Alanya'da hizmet veren halk otobüslerinde çalışan bazı sürücülerin 65 yaş üstünde olan büyüklerimize hakaret etmeleri hiçte hoş değil. Bir gün sizler de o yaşa geleceksiniz. Sizlerin de anne, baba ve de akrabaları bir gün bu otobüslerle seyahat edecek. Bunu unutmayın.

Ata sözü var. “Ne ekersen onu biçersin” derler. Sen saygılı olursan sana da saygı gösterirler. Bazı halk otobüsü şoförü arkadaşlarım da var. Çok kibar ve merhametliler. Onlara da buradan teşekkür ediyorum.

Bazı 65 yaş üstü büyüklerimizin ihtiyacı olmadığı halde ücretsiz kart aldığını da öğrenmiş bulunmaktayız. Bazı kişiler de Alanya merkezden ücretsiz diye otobüse binerek seyahat ettiklerini biliyoruz. Bunları da ayıplamak lazım.

65 ÜSTÜ BÜYÜKLERİMİZİN ÜCRETLERİNİ DEVLETİMİZ ÖDÜYOR

Bazı halk otobüs şoförleri, evet 65 yaş üstü büyüklerimiz otobüslere ücretsiz biniyorlar ama belki bunu ya biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz. 65 yaş üstü büyüklerimizin ücretleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca her otobüs başına ayda bin TL olarak ödeniyor. Bu ücretin ödendiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından açıklandı. 65 üstü büyüklerimizi duraklarda görüpte almamazlık yapmayın. Yaparsanız hem terbiyesizlik yapmış hem de günah işlemiş olursunuz.

Alanya'da birçok 65 yaş üstü büyüklerimiz yalnız yaşıyor. Alışveriş ve pazar için alacakları için kimse olmayınca çarşıya mecburen çıkmak zorunda kalıyorlar. Pandemide Türk askerimiz ve polis teşkilatımız birçok yaşlı büyüklerimize hizmet etti. Onlara da buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

Alanya halk otobüsü şoförleri lütfen 65 üstü büyüklerimize saygılı davranın. Türk insanı saygılıdır.