Cuma Pazarı yanındaki Halk Et Satış Mağazası'nda satışlar azaldı. Mağaza ilk açıldığı günlerde biraz daha ucuza et yemek için insanlar biraz da meraktan uzun kuyruklar oluşturdu. 
 Son günlerde o ilk zamanlardaki kalabalığı göremiyorum. Halk Et'e giden insanlar ucuz et almak istiyordu ama bir süre sonra bu mağazada satılan etlerin fiyatlarının kasaplarla hemen hemen aynı olduğunu gördüler. Vatandaş en çok kıyma ve tranç yemek istiyor. Tranç fiyatı piyasada 55-60 TL. Buradaki tranç fiyatlarının 40-45 lira olmalı. Öte yandan Halk Et Mağazası'nda satılan ürünlerin fiyatlarının cama asılması halk açısından daha dikkat çekici olacaktır. 

Diğer taraftan şöyle bir konu daha var. Halk Et Mağazası CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulduğu için sağ kesimde buraya karşı bir şüphe var. Halk bu mağazada satılan etlerin nereden geldiğini, helal olup olmadığını merak ediyor. Bu endişeyi ortadan kaldırıcı adımlar atılmalı. 

Özetle halk ucuz,  güvenilir, sağlıklı et yemek istiyor. İstiyor ama Halk Et Mağazası'ndan ucuz et almak istiyor. Burada satılan ürünlerin kasaplardaki etlerden en az 15 lira daha ucuz olması gerekiyor. Kaldı ki Halk Et'in birinci amacı kar etmekten ziyade halka hizmet olmalı. 

Maddi durumu iyi olan vatandaşlar zaten bildiği yerlerden et alır. Burada önemli olan halkın ucuza et yiyebilmesi. Halk Et'te fiyatlar piyasada satılan etlerden daha ucuz olmalı. Yoksa Halk Et'in hiçbir cazibesi kalmaz.