Babasına yaptığı dron şakası sosyal medyada viral oldu Babasına yaptığı dron şakası sosyal medyada viral oldu

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.(ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, ‘Girişimcilik Günleri Tecrübe Paylaşımı’ etkinliğinde, özel bir koleji ile Özel Antalya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Her iki okulda konuşma öncesinde triatlonda ‘demir adam’ olarak bilinen Ali Bıdı’nın spordaki başarısını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.
Konuşmasına hayat hikayesini anlatarak başlayan Ali Bıdı, “1949 yılında Korkuteli ilçesine bağlı Garipçe Köyü’nde doğdum. Köyün en fakiri bizdik. Aç yattığımız günler oldu. Eğitimime devam etmeyi çok istedim ancak ailemin imkânları yetersiz olduğu için okuma şansı bulamadım. 12 yaşında Antalya’ya geldim bir akümülatör ustasının yanında çırak olarak işe başladım. Vereme yakalandım. Bir deri bir kemik, Verem Savaş Dispanseri’ne gittim. 3-4 torba hap verdiler. Otobüse bindirdiler ve köyüme yolladılar. Evde yatarken gelenleri duyuyordum. Annem Rabia’ya ‘Allah çektirmesin, Allah sana sabır versin” diyorlardı. Bu arada babam ağadan borç olarak bir çuval buğday istiyor. O da vermiyor. Bu benim içime çok oturdu. Anneme, ‘Anacığım hiç ağlama, ben ölmeyeceğim. Bu fakirliği de, bu hastalığı da yeneceğim. Bize bir çuval buğday vermeyen ağaya da gün gelince borç para vereceğim!’ dedim. Hasta yatarken, gayri ihtiyari beyin gücü denen şeyi keşfettim. Şimdi bunun hakkında bir sürü kitaplar yazılıyor, teknikler öğretiliyor. Ben bilmeyerek, kendimi motive ederek iyileştim. Sonuçta, sağlıklı beslenme ve spor sayesinde iyi oldum ve ardından ilerleyen dönemde çalışmak amacıyla Almanya’ya gittim. 16 yıl orada yoğun bir şekilde çalıştım bugünlere geldim. Hedef koyun ve inanın. Başaracaksınız.” dedi.

HEDEFİNİZ VARSA,HİKAYENİZ VARSA BEYİN ONU PROGRAMLIYOR

Bir öğrencinin ‘peki ağaya borç verdiniz mi? Sorusu üzerine Ali Bıdı, “Benden 5 bin mark istedi. Bizi zamanında zor durumda bırakması aklıma gelmedi ve kendisine borç verdim. Gençlere hep şunu tavsiye ediyorum. Hedefiniz varsa, hikayeniz varsa beyin onu programlıyor. Tabii bunları daha sonra okuyarak öğrendim. Yaptığımız şakalara bile dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü beynimiz onu gerçek algılıyor. Onun için pozitif mesajlar iletmemiz gerekiyor. Almanya’da çalışırken bir taraftan da kendimi eğitmeye başladım. 3 yıla yakın bir süre meslek okuluna devam edip işletme seminerlerine katıldım. Alman firması ile tanıştım. Bayiliğini aldığım firmayı Türkiye’ye getirme fırsatı yakaladım. Plastik boruyu Türkiye’ye ilk ben getirdim ve bayilik alınca Türkiye’ye kat'i dönüş yaptım. İlerleyen dönemde yoğun çalışmalarıma devam ettim. Şuan Gelişim Teknik Yönetim Kurulu Başkanlığı ile son 7 yıldır da ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyorum. Gençler kendinize inanın ve çok çalışın. Birileri yatarken, siz uyanık olun ve yeni projeler üretin. Soru sormaktan da asla çekinmeyin” diye konuştu.

KONUŞMA SIRASINDA BAZI ÖĞRENCİLERİN DUYGULANDIĞI GÖRÜLDÜ

Başkan Ali Bıdı’ya büyük ilgi gösteren öğrenciler, onunla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve bir kez daha gelerek konuşma yapmasını istediler. Bıdı, en kısa zamana tekrar geleceğini söyledi. -İHA