Gece saat 23.40… Telefon çaldı. O saatte çalan telefondan pek hayır gelmez derler. Bir heyecan baktım, tanımadığım bir numara. “Alo” dedim. "Mehmet Bey, iyi akşamlar Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden arıyoruz" dediler. Aklım çıktı, ne oldu acaba diye “Buyurun” dedim "07 H...7 plakalı araç sizin mi?" diye soruldu. “Evet, araç bana ait" dedi. “Efendim, devriye atıyorduk. Aracınızın camları, ön camları tamamen açık. Ya açıldı ya da açık unuttunuz. Biz aracın başındayız, lütfen gelip bakar mısınız?"  Önce bir şüphelendim. Cam açık diye vatandaş aranır mı? Kim bu? Hıllı mı hırsız mı? Bayağı kafama takıldı ama aracı da merak etmiyor değilim. Hemen giyindim gittim. Baktım aracın başında devriye aracı, tepesi lambalı… Aracın başında üç polis beni bekliyor. Hemen içine binip kontrol ettim. Bir sıkıntı yok. Camları açık unutmuşuz. Polis arkadaşlar hemen telsizle anons geçip "Şahıs geldi, aracını kontrol etti. Camları açık unutmuş" diye anons geçti.

Polis memuru arkadaş dedi ki, “Devriye atarken aracın canlarının açık olduğunu gördük. Emniyetin sisteminden plaka girip sizin numaranızı ulaştık. Buralarda akli dengesi bozuk, kanı bozuk adam çok fazla. Birisi içine sigara izmariti atar, diğeri uyuşturucu atar, başınızı belaya sokar. O sebeple arayıp uyarmak istedik.

Devletimin polisini aracının başında unuttuğum cam için bekletip beni beklediği süre zarfında meşgul ettiğim için özür dilerim. Yalnız bir kere daha anladım, kim ne derse desin güvenliğimiz emin ellerde.

Selametle…