Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Vekilliği görevinden dün alınan Dr. Mustafa Etli’nin avukatları Yusuf Pakır ve Tutku Acar, açıklamalarda bulundular. Etli’nin iş akdinin feshedilme gerekçesinin 14.01.2022 tarih 999 karar numaralı evraka göre ‘İdarecilerin arasındaki husumetlerden hastanenin zarar görmemesi ve hatta kendilerinin adli ve idari soruşturmalara muhatap olmamaları açısından’ şeklinde açıklandığını belirten avukatlar açıklamasında şu ifadelerde bulundular: 
“Fesih gerekçesi hukuka aykırı olup, bu konuda müvekkil yasal yollara başvuracaktır. Bir kamu yöneticisinin görevi gereği tespit ettiği hususlara idari yönden gereğini yapması adli yönden de ihbarda bulunması kanuni zorunluluktur. Görevinin gereğini yerine getiren müvekkilimizin sözleşmesinin bu nedenle ‘iki idareci arasında husumet olması’ gibi hukuk mantığı ile bağdaşmaz bir gerekçe ile feshedilmesi hukukun ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu mantıkla bütün kamu yöneticileri gördüğü yanlışlıklarla ilgili görevini yerine getirmekten çekinecek ve kamu hizmetlerinde de aksaklık meydana gelecektir.”
NE OLMUŞTU?
Başhekim Vekili Etli, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü ile ilgili bazı iddiaları araştırmak üzere önceki dönem Başhekim Lakadamyalı tarafından görevlendirildi ve soruşturma dosyasına muhakkik olarak atandı. Etli’nin muhakkik görevi ile sürdürdüğü soruşturma neticesinde İdari ve Mali Hizmetler Müdürü, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Yaşanan bu sürecin ardından Etli de soruşturma yaptığı gerekçesi ile başhekim vekilliği görevinden alındı.