Cumhuriyetin 98. Yılı kutlamaları kapsamında Anadolu Rock’ın güçlü sesi Kıraç’ı Alanyalı hayranları ile buluşturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, konser alanı dolduran vatandaşlarla birlikte konseri izleyip şarkılara eşlik etti. Kıraç’ı tebrik edip hediyesini takdim eden Böcek, Alanyalıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. 

  

İMKANSIZIN MÜMKÜN OLDUĞU GÜN

Böcek, konuşmasında şunları söyledi: “Cumhuriyet 98 yıl önce bugün yakılan meşaledir. Aydınlanmanın adı, kimsesizlerin kimsesi, mücadele eden halkın sesidir. Cumhuriyet laikliktir, halkın özlemidir, emektir, namusuyla kazançtır, Ülkenin kalkınmasıdır. Cumhuriyet bağımsız bir ülkenin en büyük devrimidir. Her 29 Ekim bize inanmayı, var olmayı, bitti denilen yerden yeniden başlatmayı hatırlatır. Millet olmanın, özgür olmanın biz olmanın gücünü anlatır. Bugün imkansızın mümkün olduğu gündür. Bizi ulus, toprağı vatan yapan gündür bugün. Hepimize kutlu olsun.

   

YÜZÜMÜZÜ AYDINLIĞA ÇEVİRECEĞİZ

Cumhuriyet meşalesini yakan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Bu güzel vatana, bu güzel cumhuriyetimize hizmet etmenin gururunu bana yaşatan herkese, sevgili Alanyalılara sonsuz teşekkürler. Attığımız her adımda Atamızın izinden gitmeye ve Cumhuriyetimizin ilkeleri ile yürümeye devam edeceğiz. Yüzümüzü hep aydınlığa, özgürlüğe ve daha güzel yarınlara çevirmeye devam edeceğiz. İyi ki varsın Cumhuriyet. Coşku ile kutlayacağımız nice yılların olsun.

ENGELLENDİ, YASAKLANDI AMA DEVAM ETTİK

Sevgili Alanyalılar, hepinizin bildiği gibi yeri geldi meydanlara çelenk sunmamız engellendi. Yeri geldi Atatürk'ün huzurunda sizlere hitap etmek yasaklandı. Ama biz Mustafa Kemal'in askerleri olarak onun devrimlerini savunmaya hep birlikte devam edeceğiz. Ben 23 Nisan ile büyüdüm. Ben 19 Mayıs ile büyüdüm. Ben 30 Ağustos ile büyüdüm. Cumhuriyet Bayramı ile büyüdüm. Allah'ın izniyle inşallah önümüzdeki günlerde daha aydınlık, daha özgür, daha mutlu güzel günlerde hep birlikte buluşacağız.” – Kemal Cengiz

  

Böcek, konseri izlemeye Yücel'in makam odasındaki balkondan devam etti.