- KEMAL CENGİZ

5 Kasım Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinin ardından çeşitli iddialar ortaya atıldı. Seçim sonuçlarına göre Eray Erdem 35, Bilal Gömeç 22, Tunahan Toksöz’ün listesi ise 12 meclis üyesi kazandı. Erdem ve Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 5 komite üyesinin bulunduğu 7’nci komitede ise çekilen kura ile meclise girecek 2 isim Erdem ve Gömeç arasında paylaşıldı. 
MECLİSTE DAĞILIM DEĞİŞİYOR MU?
Ancak Erdem ile Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 7’nci komitede meclis üyelerinin paylaşıldığı bilgisinin gerçek olmayıp kura ile Gömeç’in listesinin kazandığı ve buna göre Erdem’in 34, Gömeç’in 23 meclis üyesine sahip olduğu iddiaları ortaya atıldı. Seçim sonrası Gömeç ve Toksöz, Erdem’i tebrik edip sonuca itiraz etmezlerken Erdem’e karşı diğer adayların birleşip başkanı değiştirebileceği gibi iddialar ileri sürüldü.
SEÇİM KURULU KURASINDAKİ SIRA
Bu iddialara dayanak olarak da Alanya 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın ‘ALTSO Organ Seçimleri Sandık Kurulu Kura Tutanağı’ gösterildi. Söz konusu tutanağa göre Eray Erdem ve Bilal Gömeç’in oylarının eşit çıktığı 7’nci komitenin üyeleri kura ile belirlendi. İki listenin asil komite üyesi adaylarının isminin yazılı olduğu 10 adet kâğıttan 5 adedi sıra ile çekildi. 
Çekilen sıraya göre komite üyeleri şöyle: 
1.Maslak Takı Kuyumculuk (ERAY ERDEM)
2.Ömer Ali Baş-Omar Kuyumculuk (BİLAL GÖMEÇ)
3.Nazifoğlu Turizm Tic. ve San. AŞ. (BİLAL GÖMEÇ)
4.Fatma Esra Kocamenik –Platin Prens Kuyumculuk (ERAY ERDEM)
5.Aygün Güler – Güler Kuyumcu (BİLAL GÖMEÇ)
ŞİMDİ MECLİS NASIL BELİRLENECEK?
Belirlenen ve tutanaklara yansıyan bu sıralamaya göre ilk 2 ismin meclise gireceği belirtildi. Buna göre Eray Erdem’in listesinden Maslak Takı Kuyumculuk, Bilal Gömeç’in listesinden Omar Kuyumculuk meclis üyesi olarak belirlendi.
Ancak listelerde komite üyeleri adaylarının ‘meclis üyesi asil ve yedek’ bölümünde Eray Erdem’in listesinden kurada ilk sırada çıkan Maslak Takı Kuyumculuk’un bulunmaması kafaları karıştırıyor. 
SON KARARI İLÇE SEÇİM KURULU VERECEK
İddialarda yer aldığı gibi Bilal Gömeç’in listesinden Omar Kuyumculuk ve Güler Kuyumculuk’un meclis üyesi olduğuna kesin gözü ile bakılmadığı da iddia ediliyor. İtiraz sürecinin tamamlanmasının ardından nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor. Ancak kura yönteminde teknik hata yapıldığı ve son kararı İlçe Seçim Kurulu’nun vereceği belirtiliyor. 
GÖMEÇ’TEN AÇIKLAMA GELDİ: İDDİALARI YAPANLAR YAPSIN 
Yaşanan bu gelişmeler üzerine Gerçek Alanya Gazetesi’ne açıklama yapan kırmızı liste adayı Bilal Gömeç, “Sonuçlar ortada, Alanya’ya hayırlı olsun. 7’nci komitede tutanaklarda da bizim listenin kazandığı ortada. Seçim ve hukuki işleri avukatım takip ediyor. O yüzden bu konuda daha fazla bir şey konuşmayacağım.” dedi. 
Gömeç, meclisteki dağılımın değişmesi halinde ALTSO Başkanlığı için iddialarda yer alan koalisyon yapılıp yapılmayacağı konusunda ise şöyle konuştu: “İddiaları yapanlar yapsın, kimler yapıyor bilmiyorum. Seçim daha yeni bitti. Sonuçlar inceleniyor, avukatlar da ilgileniyor. Bu konular kritik konular. Daha sonra konuşulacak konular.”
TOKSÖZ, “KARARA SAYGI DUYUYORUM” DEMİŞTİ
Seçimin ardından açıklama yapan yeşil liste adayı Tunahan Toksöz ise “Alanya'mızın kararına saygı duyuyorum, çalışmalarımıza devam Edeceğiz” demişti. 
ERAY ERDEM NE DEMİŞTİ?
7’nci komite ve meclis üye sayısı konusunda ve olası Gömeç- Toksöz koalisyonu iddiaları üzerine açıklama yapan Eray Erdem de şöyle konuşmuştu: “Demokratik koşullarda ve resmi görevliler huzurunda sonuçlanan seçime ilişkin kafa karıştırmaya yönelik spekülatif iddialar ortaya atılmaktadır. Henüz askı ve itiraz süreci bile tamamlanmamışken algı yaratmaya yönelik bu tür iddialar ile hizmet bekleyen Alanya’daki iş insanlarımızın zamanını harcayamayız.  Bu düşünceler ile Türkiye’ye örnek teşkil eden seçim sürecine gölge düşürülmemesi gerekmektedir. İlçe Seçim Kurulu’nun yapacağı değerlendirmenin ardından tüm Alanya kamuoyu ve aday arkadaşlarımızın da kabul ettiği gibi mazbatamızı alarak Alanya’ya hizmet edeceğiz”