Alanya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Alanya Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu ile partililer katıldı. Bakan Çavuşoğlu’nu gençlik merkezi önünde Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Sünbül karşıladılar. 
 

“BİZDEN BAŞKA SONUÇ ODAKLI ADIM ATABİLEN BİR ÜLKE VAR MI?”

Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’da düzenlediği mitinge Alanya’dan destek verenlere teşekkür etti. Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ülkemiz 21 yılda çok farklı noktalara geldi. Bugün dünyada herkesin gözünde Türkiye lider bir ülke. Biz artık bölgesel bir aktör değiliz. Küresel bir aktörüz. AK Parti her alanda ülkemizi küresel ligin en üst seviyesine taşıdı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sadece ülkemizin değil, bölgemizin huzuru, istikrarı, barış ve refahı için çalışıyoruz. Bugün dünyadaki kriz ve çatışmalara baktığınızda yüzde 60’ı bizim coğrafyamızda. Böyle bir coğrafyada iken oturup bekleme lüksümüz var mı? Yok. Bir yanda savaş bir yanda ilkim bir yanda da göç krizi var. Aynı zamanda krizlerle beraber çok önemli fırsatlar ortaya çıkıyor. Bu fırsatları da değerlendirmek için aktif bir dış politikamız olmalı. Ukrayna savaşını durdurmak için bizden daha faal bir ülke var mı? Çalışsa da netice alan ülke var mı? Belki savaşı durduramadık ama tahıl anlaşması, esir takası, Zaporajev Nükleer Santrali üzerindeki tehditlerin azaltılması ve birçok güven verici adımların atılması için bizden başka sonuç odaklı adım atabilen bir ülke var mı? Tahıl anlaşması olmasa dünyada ciddi bir gıda krizi oluşacak. Daha doğrusu daha da derinleşecek. Bunu engelleyen ülke Türkiye. Bugün dünyada arabuluculuk denince akla gelen ilk ülke Türkiye. Çünkü biz bir marka olduk” dedi.

“ANLAYANA ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYORUZ”

İslam, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın insanlığın önündeki en büyük tehlike olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Bunlara karşı en büyük mücadeleyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye ve Türk milleti. Biz haklı davamızda tek başımıza kalsak bile bu yoldan döneyiz diyen bir partinin, davanın mensuplarıyız. Akdeniz, Ege’de bizim menfaatlerimize göz dikenlere karşı gereken adımları atıyoruz. Anlayana anladığı dilden konuşuyoruz.  Türk ve İslam dünyasında birliği sağlamak kolay değil. Çaba sarf ediyoruz. Sabırla çalışacağız. Birliğin beraberliğin sağlanması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.  Aynı anda birçok terör örgütü ile mücadele ediyoruz. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ile terörün her türlüsü ile ayrım yapmaksızın mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü terör, terör örgütleri insanlığın düşmanıdır” diye konuştu.  

“KONSOLOSLUKLARI KAPATMALARI HEP MAKSATLI”

Türkiye’nin artık başkalarının kurduğu oyuna katılan, oyunun içinde verilen rolü üstlenen bir ülke olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, “Türkiye artık oyun kurucu bir ülke. Avrupa sokaklarında kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin davranışları gördünüz. Buna en güçlü tepkiyi biz verdik. Vermek zorundaydık. Bazıları ‘Türkiye laik bir ülke. Bu kadar tepkiyi niye verir’ diyor. Laiklik anlayışını nasıl yorumluyorlar görüyorsunuz. Bu bir kere her şeyden önce nefret, insanlık suçudur, ırkçılıktır. Bu dünyanın her yerinde suçtur. Kimse ifade özgürlüğü diye geçiştirmesin. Yok öyle bir ifade özgürlüğü. Başka din, kitap, kutsal değerlerine karşı yapılsın, o da insanlık suçudur. Bu özgürlük değildir. Norveç’te de olacaktı. Büyükelçiyi çağırdık. Daha sonra iptal ettiklerini duyurdular. Demek ki iptal edilebiliyor. Finlandiya Başbakanı, ‘Kesinlikle izin vermeyeceğim’ dedi. Bu yetmedi. Tepkimizi ortaya koyduk. Bu sefer de Türkiye ile ilgili, uyarılar yayınlamaya başladılar. ‘Türkiye’de terör tehdidi var’ dediler. Şunu söylemeye çalışıyorlar. Burada Kur’an’a yönelik bir eylem oldu. Bundan dolayı Türkiye’de radikaller var. Türkiye’de bize yönelik saldırılar olacak. Bazıları başkonsolosluklarını, konsolosluklarını kapattılar. Bunların hepsi maksatlı. Madem dostsun, müttefiksin, elinde terör tehdidine karşı spesifik bir bilgi varsa bizimle bunu paylaş, önleyelim. ‘Sadece somut tehdit bilgisi aldık’ diyorlar. Bu bilgiyi benimle paylaşmazsan bunun arasında kasıt ararım. Bazı büyükelçilerin diğerlerine siz de katılın diye telefon açtığını biliyoruz. Her şey açık ortada. Bakanlığa çağırdık. Gerekli uyarıları yaptık. Bu tür adımlardan vazgeçmezseniz biz de gereken adımları atacağımızı söyledik. Hadlerini bildirdik” ifadelerini kullandı. 
 

“MİLLETİMİZ 14 MAYIS’TA İRADESİNİ GÖSTERECEK”

6’lı Masa’ya açık olun çağrısında bulunan Çavuşoğlu, “İnşallah Cumhurbaşkanı’mızın karşısına güçlü bir aday çıkarırlar da milletimiz de kimin daha güçlü, Türkiye’yi geleceğe daha iyi nasıl taşıyacağını iyi bir şekilde karar verip sandıkta iradesini gösterdiği gün 14 Mayıs’ta gelecek” dedi.- Mehmet AL