Alanya Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,5’lik yıkıcı depremin ardından kentte yardım seferberliği başlattı. Günün ilk saatlerinden itibaren yetkili kişi ve kurumlarla irtibata geçen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya AKUT ekiplerinin bölgeye sevkiyatı için çalışma başlattı. 31 kişilik AKUT ekibi Alanya Belediyesi tarafından tüm yardım malzemeleriyle birlikte 1 kamyon, 1 otobüs, 1 kamyonet ve 6 personel eşliğinde bölgeye götürüldü.

“10 TIR MALZEME TOPLANDI, BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR”

Gün boyunda çalışmalar sürerken AFAD’ın koordinesi, Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediye Başkanlığı ve tüm sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde yardım kampanyası başlatıldı. Doğuda Mahmutlar, merkezde Atatürk Anıtı ve Gençlik Merkezi, Batıda Konaklı ve Avsallar’da yardım merkezleri kuruldu. Eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için mont ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, temizlik ve hijyen malzemesinden oluşan 10 TIR yardım malzemesi toplandı.

ONLARCA KEPÇE, KAMYON, TIR VE AMBULANS DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Tüm birimleriyle depremin yaralarını sarmaya odaklanan Alanya Belediyesi, bölgede en çok ihtiyaç hâsıl olan iş makinelerinin de sevkiyatını sürdürüyor. Sabahın ilk saatlerinde deprem bölgesine iş makinesi ve personel göndermeye başladıklarını belirten Başkan Yücel, “ Sabahın erken saatlerinden bu yana ülkemizde yaşanan deprem afeti sebebiyle olağanüstü bir durumdayız. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bölgeye 10’dan fazla taşıyıcı ve yükleyici iş makinesi, ambulans ve otobüslerimizi bölgeye sevk ettik. İhtiyaç halinde tüm ekip ve araçlarımızla hazır halde bekliyoruz” dedi.

“YARDIM KAMPANYASI 5 NOKTADA SÜRECEK”

Yardımlar ve ihtiyaç listesi hakkında bilgi veren Başkan Yücel, yardım bağışlarının 5 noktada sürdüğünü söyledi. Başkan Yücel, “1939’dan bugüne kadarki en büyük deprem felaketini yaşıyoruz. Tüm halkımızdan bu sebeple duyarlılık bekliyoruz. Alanya’mızın 5 noktasında yardım toplama çalışması yapıyoruz. Konaklı, Avsallar, Mahmutlar, Merkez Atatürk Anıtı Önü ve Gençlik Merkezi’nde yardımları bekliyoruz” dedi.

“TÜM HAKIMIZIN YARDIM KAMPANYAMIZA DUYARLILIK GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUM”

“Bizim halkımız yardımseverdir, acıları paylaşarak azaltmak istiyoruz” diyen Başkan Yücel, “Yaşananları basından ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımızın her şeye ihtiyacı var. Barınma, ısınma, yiyecek her şeye. Lütfen oradaki vatandaşlarımıza yardımcı olalım. İmkânlarımız dâhilinde ne varsa yardımları bekliyoruz. Bu felaketin yaralarını sarmak için birlik olalım. Gün dayanışma günü” dedi.