Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için 19 Mayıs Salı akşamı saat 19.19’da tüm vatandaşları balkonlardan İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Sevr’in tüm dayatmalarına, Anadolu’nun yanmış, yıkılmışlığına, yoksulluğa, gerici ve yobaz anlayışa rağmen, Emperyalizmin açık işgaline karşı verilecek olan kutsal savaşın ilk adımı Samsun’da atıldı. 19 Mayıs 1919 şanlı, şerefli bir mücadelenin kısaca eşi görülmemiş bir destanın da başlangıç tarihidir. Büyük Önder Atatürk, aydınlanma mücadelesinin başlatıldığı bugünü “doğum günü” kabul etmiş aynı zamanda azmin, gücün ve geleceğin sembolü olan gençlere bayram olarak armağan etmiştir.
Mustafa Kemal’i Samsun’a çıkaran en büyük etken, Türk milletini emperyalist planlardan, vurulacak son darbeden ve ölümcül tehlikeden korumak ve kurtarmaktı. Ne acıdır ki, Atatürk sonrasında ülkemizi yönetenler büyük önderin “Gençliğe Hitabe”sinde söylediği tehlikeleri dikkate almayıp ülkemizi günümüzdeki karanlık duruma getirecek adımlara seyirci kaldılar. Daha sonrakiler ise ülkeyi bugünlere getiren adımları attılar.
Bizlere düşen en büyük görev, başta Atatürk olmak üzere, Milli Mücadelemizi, Cumhuriyetimizi yok sayanları, karalamaya çalışanları, uyduruk destanlar yaratıp 1915 ve 1919 ruhunu gölgelemeye kalkışanların karşısında olarak, antiemperyalist ruhu diri tutmaktır. Ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden Atatürk Cumhuriyeti de ortadan kaldırılamaz.
Biz Atatürkçüler, tehlikenin farkında olarak. Atamızın “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” sözü ışığında, 1919 ruh ve bilinciyle ADD Alanya Şubesi olarak Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, tüm kazanımları yılmaz savunucuları olduğumuzu bir kez daha hatırlatırız.  ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızın 101. yılı olan 19 Mayıs 2020’de Covid-19 salgını ve yasaklar nedeniyle, ne yazık ki planladığımız etkinlikleri gerçekleştiremiyoruz. Ancak, aynı günün akşamı saat 19.19’da tüm halkımızı evlerinin pencerelerinden, balkonlarından önce İstiklal Marşımızı, akabinde de Gençlik Marşımızı okuyarak coşkulu bir şekilde bayramımızı kutlamaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim