Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, Tam Kapanma Genelgesi’yle esnafın Antalya Valisi Ersin Yazacı’ya iletti. İçişleri Bakanlığı’nın Tam Kapanma Genelgesi’yle ilgili olarak Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu “Zincir marketler sadece gıda reyonunu açacak” maddesiyle Şahin’in de talebini gerçeğe dönüştürdü. 
İL HIFZISIHHA KURULU AÇIKLAMA YAPTI
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarında bu madde şu şekilde açıklandı: “Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcıların 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilmelerine, vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilmelerine, aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcıların ve online sipariş firmalarının evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilmelerine, yukarıda belirtilen uygulamanın zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olmasına karar verilmiştir.” 
“DAHA ÖNCEKİ UYGULAMADA HAKSIZLIK VARDI”
Esnafın taleplerinin her zaman takipçi olduklarını belirten Şahin, zincir marketlerle ilgili olarak alınan karardan memnuniyet duyduklarını söyledi. Şahin, “Çünkü daha önceki uygulamada haksızlık vardı. Bizim esnafımız butiğini, ayakkabıcısını kapatırken, zincir marketler bu satışları yapıyordu. Ama şimdi son kararla artık zincir marketlerde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde sadece gıda reyonunu açabilecek. Esnaflarımızın diğer taleplerinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.