Yeni yavrularla coşku yaşayan park 23 Nisan’da ücretsiz olacak Yeni yavrularla coşku yaşayan park 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Alanya Belediye Meclisi’nin Haziran ayı Toplantısı, dün Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. MHP’den Adem Er, Kerim Aydoğan, Kerim Ertekin, Ali Şahin; AK Parti’den Mehmet Ali Kiriş; İYİ Parti’den Hasan Basar mazeret bildirerek toplantıya katılmadılar. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı mecliste CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, Alanya Belediyesi’nin bütçesinin büyüklüğüne değinerek parkomat görevlilerine destek olarak verilen günlük 15 TL yemek katkısının az olmasını eleştirdi. 
Büyük bütçeye sahip belediyenin borçlanma yetkisi istemesi, borçları yapılandırmasını, SGK’ya ipotek göstermesi gibi konuları da dile getiren Zavlak’a Belediye Başkanı Yücel şu şekilde cevap verdi: 
“2021 Aralık ayından 2023 Şubat ayı arasındaki 13 aylık fark 34 milyon lira. 14 milyon lira maaş öderken şuanda 48 milyon lira maaş ödüyoruz. Emekçi arkadaşlarımıza elimizden geldiği kadar destek vermeye devam edeceğiz. Belediyenin personele ödediği para 48 milyon lira iken İller Bankası’ndan gelen fark 20 milyon lira. Her ay 20 milyon lira kendi gelirlerimizden katkı sağlıyoruz. 
Bunu her zaman söylüyorum. Büyükşehirler hariç, il belediyelerinde İller Bankası Payı yüzde 51. Ama bu büyükşehirde kendi bütçelerinde yüzde 70’ten fazlasıdır. Bizim ise kendi gelirimiz yüzde 70’lerde. Alanya sürekli hareketli ve yatırıma ihtiyacı olan bir şehir olduğu için zorlandığımız oluyor. Her şeyin üretim noktası kendimizde olmasına rağmen anca işin içinden çıkabiliyoruz. 
Personel 10 sene önce 2313 idi. 11 tane yeni müdürlük kuruldu, şantiyeler açıldı. Personel sayısı da arttı. Temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret miktarındaki değişimle birlikte biz de bir iyileştirme yapacağız.”
BÜYÜKŞEHİR İLE ŞARTLAR NASIL AYNI?
Zavlak’ın Büyükşehir Belediyesi’nin EYT’den emekli olan personelin yüzde 50’sini kamuya ait alanları mahsuplaşmadan ödediğini söyleyip “Aslında şartlar aynı” diyerek Alanya Belediyesi ile kıyaslaması üzerine Yücel, “Şartlar aynı mı?” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Yücel, “Şartlar nasıl aynı, anlayamadım. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne merkezi bütçeden gelen tutar personelin maaşını ve SGK’sını ödüyor. Yatırım bütçesinin tamamı o bütçeden geliyor ve geriye kalan borcunu da merkezi bütçeden gelen para ile ödüyor. Yüzde 80’lerden bahsediyoruz, bizim yüzde 20… Sadece Alanya’dan ASAT’ın su geliri 418 milyon lira. Alanya’dan keşke 1 milyar olsa da yatırım yapsın.”