Alanya Belediyesi’nin Eylül ayı Meclis Toplantısı, dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında topladı. Toplantıya MHP’den Mehmet Babaoğlu, Kerim Ertekin, Melike Nazifoğlu, Kerim Aydoğan; AK Parti’den Bilal Azak, Muammer Özbudak; İYİ Parti’den Mevlüt Zavlak, Hasan Basar, Halit Öztürk ve bağımsız meclis üyesi Yılmaz Bağışlar mazeret bildirerek katılmadı.

TURİZM TESİS ALANLARI YENİDEN GÜNDEMDE

Alanya Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında otellerin yıkılarak yerine konut yapılması ile ilgili konu tekrar gündeme geldi. Mart ayı meclisinde ilçedeki otellerin yıkılarak yerine 1+1 konut yapılmasını önlemek için aldığı kararın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilmesine neden olan CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri dün gerçekleştirilen meclise bir yazılı bir önerge sundu.

Önergede geçmişte konut alanı olarak planlanan taşınmazlara plan notu kapsamında otel yapma hakkı verilerek yapılan turizm tesislerinin yıkılıp konut yapılmasının önüne geçmek için konut alanı olan plan kararlarının otel alanı olarak değiştirilmesi gerektiğini ve imar planı değişiklik tekliflerimin Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda hazırlatılıp ilçe meclisi ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulması gerektiği belirtildi.

Konu hakkında konuşan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, bu değişikliğin yapılmadan otellerin konuta dönüştürülmesine karşı bir müdahalede bulunulması halinde yargıdan geri döneceğini söyledi. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da Alanya Belediyesi’nin bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gerekli yazışmayı gerçekleştirdiğini aktardı.

KİRİŞ: YAĞMURDAN SONRA ŞEMSİYE SATIN ALMAYALIM

“Yargıdan döneceksen dönsün. Biz yağmur yağıp bittikten sonra şemsiye satın almayalım” diyen AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş, Alanya Belediyesi’nin kararının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilseydi bazı turizm tesis alanların konuta dönüşmesinin önüne geçilmiş olacağını söyledi. Kiriş, önergedeki değişikliğin yapılma sürecinde de birçok alanın dönüşeceğini vurgulayarak “Biz kararı aldığımızda parsel sahipleri itiraz edecek ama zaten inşaat süreci, dönüşüm bitmiş olacak. Sonra yağmur yağmış, bitmiş, şemsiyeyi açmış olacağız. Bir anlamı yok. Maksat hasıl olduğu anda çözüm bulmaktı. Bence geç kaldık. Yine de bir ucundan yakalayabiliriz” dedi.

İŞLETME BELGESİ OLAN TESİSLERDE NASIL ÇÖZÜLECEK

Mecliste Tuna tarafından Belediye Başkan Yücel’in konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazmış olduğu resmi dilekçe de okundu. Konut alanlarında turizm tesislerinin plan notu ile yapıldığının herkesin malumu olduğunu belirten Yücel, turizm tesis alanı olan yerlerin turizm tesisi olarak korunmasının yazıldığını ancak tercihli alanların içerisinde kat mülkiyeti kurulan yerlerde işletme belgesi olan tesislerde nasıl çözüleceğini sorarak “Bunu plan notuyla çözümlersiniz. Plan notunda işletme belgesi olanlar da dahil yazmışız” dedi.

MUHALEFET OLSUN DİYE DÖNDÜRMENİZ BÜYÜK BİR HATAYDI

Demirci’nin “Konut alanlarında önceden otel yaptıysan konut yapamasın. Biz bunu koymaya çalışıyoruz” şeklindeki sözlerine Yücel, işletme belgesi konusunu hatırlattı. Yücel, “Sizin bunu muhalefet olsun diye oradan 3-5 kişinin sözleri ile buraya döndürmeniz büyük bir hataydı. Yine de hata yapmaya devam etmeyelim diye görüşlerinize saygı duyuyorum. Konuya en az benim kadar hakimsiniz. Benim neyi kast ettiğimizi, neyi arzu ettiğimi veya bu şehrin neyi hedef koyduğunu, demografik yapısının bozulmaması için mücadele etiğimizi bir kez daha bilinmesini isteriz” dedi.Önerge İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oybirliği ile havale edildi. – Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim