Alanya Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Toplantısı’nda korona virüs ile mücadelede bugün itibariyle geçilen ‘yeni kademeli normalleşme’ döneminde alınan kararlar değerlendirildi. Mecliste Saat 07.00-21.00 arasında belirlenen işyerlerine çalışma süresinin turizm bölgesi olan Alanya için uygun olmadığı ve bölgesel bir düzenlemeye gidilmesine ihtiyaç olduğu belirtildi. 
DEMİRCİ: ESNAFA CAN SUYU OLMADI
CHP Meclis Grup Başkanı Erkan Demirci, “Turizm sezonun başladığı bu dönemde alınan bu karar can çekişen esnafımız açısından maalesef can suyu olmaya yetmedi. Akşam saat 7-8 gibi yemeğini yiyen bir turistin dükkanlar kapanmadan önce çıkıp alışveriş yapması mümkün değildir. Dolayısıyla esnafımıza da yansıması kısıtlı olacaktır. Salgınla mücadele yapılırken bir takım kısıtlamalar yapılacaktır. Ancak bu kısıtlamalar belirlenirken yöresel özellikler dikkate alınacak şekilde Ankara’dan değil valiliklerde kurulacak bir kurul tarafından yerelde belirlenmesi elzem hale gelmiştir” dedi. 
KİRİŞ: İYİLEŞTİRME YAPILACAKTIR
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Hacı Mevlüt Zavlak da alınan kararların bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gözden geçirilmesini istedi. AK Parti Meclis Grup Başkanı Mehmet Ali Kiriş ise vaka sayılarının düşmeye devam etmesi ve aşılamanın artması ile normal hayata geçişin hızlanacağını vurgulayarak “Kapanma saatleri konusunda yakın zamanda biz de bir iyileştirme yapılmasını bekliyoruz. Hasta sayısındaki düşüşe devam edebilirsek bölgesel kapanma saatleri olacağı konusunda ümitliyiz. Az kaldı, biraz daha sabır istiyoruz.  Artık son düzlükteyiz” dedi. 
BAŞKAN YÜCEL: 24.00 İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ 
Esnaflardan yeni kararlardan memnun olmadığı şeklinde görüşler geldiğini ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konu hakkında şunları söyledi: “Kademeli olarak belki bu ay içerisinde yeni genelgelerle veya kurulların kararları ile yeni kararlar olacak. Ama biraz daha sabır. Bu ayın ortasında biraz daha iyileştirmeler olacağını düşünüyorum. Esnafımız kapanma saatinin 22.00’de çok erken olduğunu söylüyorlar. Biz de bu saatin 24.00’a çekilmesi ile ilgili görüşlerimizi Valilik ve İçişleri Bakanlığımıza ileteceğiz” dedi. – Kemal Cengiz