Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği (HOTED) Hakan Halit Yeni, yabancılara yapılan konut satışı nedeniyle emekçi, emekli ve devlet memurlarının Alanya’yı hızla terk ettiğini söyledi. Alanya’nın yaşanabilir bir şehir olmaktan çıktığını vurgulayan Yeni, “Üç kuruş için ülkemizi, şehirlerimizi, malımızı, mülkümüzü bir bir satmaya devam ediyorlar! Defalarca yazdık, defalarca yalvardık, haykırdık. Yapmayın, etmeyin, üç kuruşa şehirlerimizi satmayın, bu durum ileride çok büyük sorunlara neden olur diye. Alanya yaşanabilir bir şehir olmaktan çıktı. Yabancıya konut satışını durdurun. İkamet iznini durdurun. Bu milletimize yapılan büyük bir haksızlık, aynı zamanda konut sahibi olmalarının ve kiralık ev bulmalarının önündeki en büyük engellerden biridir dedik. Gözünü para hırsı bürümüş birtakım açgözlü vicdansızlar yüzünden emekçi, emekli, gariban, öksüz yetim ve dar gelirli vatandaşlarımızın ev alma hayallerini mahvettiniz. Bırakın ev almayı, kiralık ev dahi bulamıyorlar. Emekçi, emekli, memur Alanya'yı hızla terk ediyor. Şehri küçük İsrail'e çeviriyorsunuz, demografik yapı hızla bozuluyor. Bunun bedelini ileride çok ağır öderiz dedik. Dedik ama kime dedik boşa dedik!
“ŞEHİRLERİMİZİ SATARAK MI TURİZME KATKI SAĞLAYACAKSINIZ?”
Bakınız şimdi birinci ve resmi ağızdan açıkladılar. En çok konut satışının yapıldığı ilçenin Alanya olduğunu. Biz yıllardır, aylardır yazıp çizerken bizi acımasızca eleştirdiler. Neymiş efendim, şehrin gelişmesini istemiyormuşuz, çağ dışı düşüncelere sahipmişiz. Bu açıklama ile ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Bir de utanmadan sıkılmadan çıkıp hala, neymiş efendim ülkeye döviz getiriyorlarmış, neymiş efendim turizm elçilerimizmiş, onlar bizi dışarda iyi tanıtacaklarmış vs. Yahu Allah aşkına siz şaka mısınız, yoksa bile isteye bu milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz? Bu ülkenin bacasız sanayi diye bir sektörü var zaten. Konutlarımızı topraklarımızı, şehirlerimizi satarak mı turizme katkı sağlayacaksınız? Elimizde avucumuzda ne var ne yok satarak mı tanıtacaksınız bizi? Bu nasıl bir tanıtma ve katkı sağlama şeklidir böyle? Kaldı ki bu durumun konaklama sektörüne ne kadar zarar verdiğini hepimiz bal gibi biliyoruz. 
“PARA HIRSINIZDAN GÖZLERİNİZ KÖR OLMUŞ”
Bir kez daha uyarıyorum, herkes bir kenara not etsin. Emekçiyi, emekliyi garibanı kısacası dar gelirli vatandaşlarımızı mahvettiniz bitirdiniz, bitirmeye de devam ediyorsunuz? Para hırsınızdan gözleriniz öylesine kör olmuş ki hakikatleri, gerçekleri göremez hale gelmiş, aynı zamanda vicdanınızı ve duygularınızı da kaybetmişsiniz. Turizm şehirlerimizde, vatandaşlarımızın ve gelen emekçilerimizin yaşama, barınma şansları ortadan kalktığı için, otelcilerimiz otellerini en kısa zamanda yıkıp 1+1 dairelere çevirmeye hazırlansalar iyi olur. Çünkü bu gidişle zaten çalıştıracak insan bulamayacaklar. Yazdı, kıştı, elemandı, vergiydi vesaire derdi kalmayacak sat ve çık! Temiz ve zahmetsiz kulağa ne kadar hoş geliyor öyle değil mi? Şehirlerimizi, dükkanlarımızı, dairelerimizi, yerimizi yurdumuzu, malımızı mülkümüzü satmaya devam edelim. Ayakta kalabilirsek bir gün bu insanlardan iş istemek için geri gelme şansımız olabilir. Belki...! Ama bilin ki bu milletin ahı bir gün sizi de bitirir” diye konuştu.  – Haber Merkezi