Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,1 Haziran’dan itibaren başlayacak yeni kademeli normalleşme sürecinin detaylarını paylaştı.

Erdoğan’ın açıkladığı yeni kademeli normalleşme sürecinin detayları şöyle:

1) Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü 22.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Bu sınırlama hafta sonu ise cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak. 

2) Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kart edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek. 

3) Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme yerleri 07.00 ile 21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek. Saat 24.00’e kadar da paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edecek. 

4) Yaklaşık bir buçuk aydır faaliyetlerine ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 saatleri arasında yarından (1 Haziran) itibaren çalışabilecek. Diğer iş yerlerinin pazar gün haricinde belirlenen saatlerde ve belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütebilmeleriyle ilgili uygulama sürecek. 

5) Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek. 

6) Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvim 13 Eylül itibariyle başlayacak şekilde yürütülecek. 

7) Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlar da haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecek. 

8) Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.