Alanya’nın fethinin 800. fetih yılı için Alanya’ya gelen gazeteci Melis Güvenç, ilçe ile ilgili izlenimlerini içeren bir yazı kaleme aldı. Yazısında Alanya Kalesi, ipek kozası üretimi hakkında bilgiler paylaşan Güvenç, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile de bir araya geldi. Güvenç’e yaptığı açıklamada Başkan Yücel, Alanya’da farklı millet ve dini inançlara sahip insanların yaşadığı güvenli bir şehir olduğunu söyledi. İl olmayı çoktan hak ettiklerini tekrar hatırlatan Yücel, “2 tane üniversitemiz var. Gençlerimiz dışarıya gitmiyor. Aksine buraya okumaya gelen öğrenciler hayatlarını burada kuruyor. Kamuda çalışan birçok kişi emeklilik sonrası burada yaşıyor. Burası vizyonuyla, misyonuyla elit, sürekli gelişim ve dönüşüme açık bir bölge. Biz fazlasıyla il olmayı hak eden bir ilçeyiz. Nereden bakarsanız bakın, tarih, kültür ve coğrafya olarak bunu çoktan hak ettik” diye konuştu. 
RÜYA PROJEDE SONA GELİNDİ
Yücel, Güvenç’e yaptığı açıklamada uzun yıllardır kış turizmi için ilçenin rüyası olan Akdağ Kayak Merkezi Projesi’nde sona gelindiğini de müjdeledi. Kayak merkezi açıldığında 5 bin yatak kapasiteli bir otel, 3 bin 600 kişilik mekanik tesis kapasitesi ve toplam uzunluğu 15 kilometre olan 12 ana pistle hizmet verecek.
“BUNDAN ASLA PİŞMAN OLMADIM”
Güvenç, Alanya ile ilgili yazısını ise şöyle noktaladı: Alanya’ya geldiğinizde yapacak çok şey var ve her geçen bu çeşitliliğe bir yenisi eklenmeye de devam ediyor. Ancak bu zenginliklerden ve konfordan kendisinin nasıl faydalandığını, boş zamanlarında bu doğa harikası yerde nasıl vakit geçirdiğini sorduğum Adem Murat Yücel şaşırtıcı bir cevap vererek, denize ayağını sokmadan bir sezonu bitirdiğini söylüyor. Yücel; “2018 yılında denize dokunmadan sezonu bitirdim. Misafirlerimiz keyfini sürüyor ama biz çalışmaktan, üretmekte, insanlara faydalı olmaktan, sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek adına bu güzelliklerin keyfini çıkarmaya pek fırsat bulamıyoruz. 28 yaşında belediye başkanı oldum. Açıkçası benim yaşıtlarım kumda oynarken biz memleket yönetiyorduk. Ama bundan asla pişman olmadım. Emeklerimizin karşılığını da alıyorum. Dört dönemdir başkan seçiliyorum” diyor. Başkan Adem Murat Yücel’in kendini adadığı ve her noktasında ayrı bir değerini göreceğiniz Alanya, fethinin 800’üncü yıl kutlamaları kapsamında yıl sonuna kadar devam edecek onlarca kutlama etkinliği ile ziyaretçilerini bekliyor. Nisan ayında yapılması planlanan Jazz festivali ise benim takvimime not ettiğim başlıca etkinliklerden. Ancak Alanya Belediyesi’nin takviminden ulaşabileceğiniz farklı etkinlik ve tarihleriyle, bu kutlama coşkusuna mutlaka sizler de ortak olmalısınız.” – Haber Merkezi