Kendisine Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve protokol üyelerinin eşlik ettiği Vali Yazıcı, Covid-19 ile ilgili uyarılarda bulunduğunu söyledi. Yazıcı,
"Covid-19 ile ilgili arkadaşları tekrar ikaz ettim. Bu virüsten, illetten hep birlikte mücadele ile kurtulacağız. Basit kurallarımız var. Bu kurallara uyması için tüm kurum amirlerini tekrar ikaz ettim. Arkadaşlarımız zaten gerekli desteği sağlıyor. Bundan sonra da sağlamaya da devam edecekler. Alanya'mızın genel durumunu konuştuk. İnşallah her alanda üretilen hizmetlerin daha iyi, kaliteli olması için arkadaşlarımızdan bir çeşit söz almış olduk. İnşallah bir dünya şehri olan Alanya'mızı büyütmeye,  yüceltmeye ve tanıtmaya devam edeceğiz" dedi. 
VAKA SORUSUNU CEVAPLADI
Covid-19 vaka sayılarının merak edildiği sorulan Vali Yazıcı, "Sayıyı açıklamıyoruz" diye konuştu. 
"BELİRNEN POLİTİKALARA UYACAĞIZ"
Alanya'da turizm emekçisi ve esnaf için yapılabilecekler sorulan Yazıcı,  "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı çerçevede kararlar alınacak. Esnafla ilgili destekler Ankara'dan belirleniyor. Biz de o konuda belirlenen politikalara uyacağız" ifadelerini kullandı. Vali Yazıcı sonra Aytemiz Alanyaspor Kulübü'ne geçmek için hareket etti. (Erkan Uysal)