Biz de bunu sağlamak adına tüm kurum ve kuruluşlar olarak gayret içerisindeyiz. Cok kısa surede restorasyon calışmaları tamamlanmış, adeta acık hava müzesine kavuşmuş olacağız.” dedi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, ilçe ziyaretleri kapsamında Kaş’a 42 kilometre uzaklıktaki Patara’ya geldi. Vali Yazıcı’ya buradaki ziyaret ve incelemelerinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Antalya Il Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, il Turizm Müdürü İbrahim Acar eşlik etti. Vali Yazıcı helikopterle geldiği Patara’da, Kaş Kaymakamı vekili Onur Satıroğlu ve Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş tarafından karşılandı.
Likya Birliği’nin başkentliğini yapan Patara Antik Kenti’ni gezen Vali Yazıcı’ya, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi ve kazı başkanı Prof. Dr. Havva Işık İşkan tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

"Bu yılı tamamladıktan sonra inşallah buraya milyonlarca turist gelecek"
Patara’da yapılan çalışmaları bizzat inceleme fırsatı bulduğunu belirten Vali Yazıcı, “Burada Kültür Bakanlağımızın, Antalya Valiliğinin, Akdeniz Üniversitesinin, diğer kurum ve kuruluşların büyük katkılarını gördüm. Burada 6 bin yıllık tarih var. İnşaallah biz bunu canlandırıp, Türk turizmine, Türk kültürüne kazandırmış olacağız. Meclis tiyatro alanı, posta telgraf binası, deniz feneri yaşam bulacak. Bir kısmının restorasyonu tamamlanmış. İnşaallah en kısa zamanda telgraf binamız da restore edilecek. Deniz fenerimiz restore edilecek. Dünya harikası cennetten bir köşe olan Kaş'ımızı, tekrar dünyaya Likyalılar vasıtasıyla Patara vasıtasıyla yeniden tanıtmış ve duyurmuş¸ olacağız. Bu medeniyetin var olduğu, eşsiz güzelliklerin ve denizin bulunduğu bu güzel vatan parçasını hep birlikte ayağa kaldıracağız. İnanıyorum ki, bu yılı tamamladıktan sonra inşaallah buraya milyonlarca turist gelecek. Biz de bunu sağlamak adına tüm kurum ve kuruluşlar olarak gayret içerisindeyiz. Çok kısa sürede restorasyon çalışmaları tamamlanmış, adeta açık hava müzesine kavuşmuş olacağız.” dedi.
Vali Yazıcı, Patara’daki ziyaret ve incelemelerinin ardından Antalya’ya döndü.