Antalya Valisi Ersin Yazıcı sabah saatlerinde Alanya’ya sürpriz bir ziyarette bulundu. Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Vali Yazıcı önce 1993 yılında Bingöl’de şehit olan piyade er Murat Güney’in Alanya’da yaşayan ailesini evinde ziyaret etti. Şehit annesi Rabiye Güney ve babası Mehmet Güney’i ile bir araya gelen Yazıcı’ya Kaymakam Ürkmezer ile Başkan Yücel de eşlik ettiler. Güney çifti ile yakından ilgilenen Yazıcı, ziyaret sonunda aileye Türk bayrağı tablosu hediye etti.

“HALE TAŞINMAK İSTEMEDİĞİMİZİ SÖYLEDİK”

Vali Yazıcı ardından beraberindekilerle birlikte Alanya Toptancı Hali’ni ziyaret etti. Alanya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Kaya ve yönetimi ile bir araya gelen Yazıcı, Alanya’nın Türkler Mahallesi’nde büyük bölümü tamamlanmış olan yeni toptancı hal kompleksi hakkında da bilgiler aldı. Yazıcı ile Türkler’deki hal konusunu görüştüklerini açıklayan Kaya, “Türkler’de hizmete girecek olan toptancı haline taşınmak istemediğimizi söyledik. Bu halin dar, küçük ve kullanışsız olduğunu ifade ettik. Alanya’nın doğu bölgesine yeni bir toptancı hali yapılmasını önerdik. Doğuya yapılacak olan hali gerekirse kendimizin yapabileceğini ilettik. Vali Yazıcı, ‘Gerçekten Türkler’deki hal böyle dar, küçük ve kullanışsız ise kullanılamaz’ diyerek bu konuda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşeceğini söyledi” dedi.

YAZICI’DAN ALANYA AVOKADOSUNA ÖVGÜ

Yazıcı toplantının ardından Alanya Toptancı Hali esnafını ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi. Ziyarette Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ile bir araya gelen Yazıcı Alanya avokadosunu inceledi. Yazıcı, “2018 yılında coğrafi işaret tescilini alan ve Türkiye’de yetiştirilen 10 avokadodan 7’sinin yetiştirildiği, enerji değeri en yüksek meyvelerden olan Alanya avokadosu ilçemizde yetişen en değerli ürünlerinden sadece bir tanesi” diye konuştu.

“MARKETLER YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI”

Hal ziyaretinin ardından Yazıcı, Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp’i ziyaret etti. Yenialp ve yönetimi ile bir araya gelen Yazıcı, odanın çalışmaları ve bölge esnafı hakkında bilgiler aldı. Ziyarette esnafın genel sorunlarını ileterek turizm sezonunu değerlendirdiklerini açıklayan Yenialp, “Yazıcı ile küçük esnafın ayakta kalması için neler yapılması gerektiğini konuştuk. Marketler Yasası’nın bir an önce çıkması gerektiğini söyledik. Esnafa en çok zararı zincir marketlerin verdiğini ifade ettik. Eskiden zincir marketler sadece marketlere zarar verirken, şu an bütün esnafa zarar verir hale geldi” ifadelerini kullandı. Yazıcı da esnaf kalkınırsa ülke kalkınır inancıyla toplumun temel direği olan esnafın her zaman yanında olduklarını söyledi.

ALANYA TARIMI HAKKINDA BİLGİLER ALDI

Vali Yazıcı, bakkallar odasının ardından Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ve yönetimiyle bir araya geldi. Göktepe ve yönetimi ile endemik bitki türleri, tarım, üretim ve ihracat konularında görüş alışverişinde bulunan Yazıcı, odaya çalışmalarında başarılar diledi. Yazıcı ardından sırayla Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni ziyaret etti.  – Erkan Uysal